Kantin Sekolah
CONTOH KARANGAN

Kantin Di Sekolah Saya


Apabila loceng berbunyi untuk masa rehat, murid-murid pun pergi ke kantin sekolah. Bermacam-macam makanan ada dijual di kantin. Ada laksa, mi goreng, nasi lemak, roti, kuih-muih, dan lain-lain lagi.

Di kantin, murid-murid berebut-rebut membeli makanan dan minuman. Beberapa orang pengawas sedang bertugas di kantin. Mereka mengarah murid-murid supaya beratur.

Setelah mendapatan makanan dan minuman, murid-murid pun duduk dan makan di bangku panjang. Suasana di kantin riuh-rendah disebabkan suara murid berbuai-bual sambil makan dan minum.

Dua puluh minit kemudian, loceng berbunyi lagi. Murid-murid pun cepat-cepat meninggalkan kantin untuk masuk ke kelas masing-masing. Pekerja-pekerja di kantin mula sibuk mengemaskan pinggan mangkok yang bertaburan di atas meja.

Saya suka membeli makanan di kantin sekolah. Makanan yang dijual di situ murah. Keadaan di kantin pun sentiasa bersih dan kemas

al; margin-top: 0pt; margin-bottom: 0pt; margin-left: 0in; margin-right: 0in; text-indent: 0in; direction: ltr; unicode-bidi: embed; vertical-align: baseline; word-break: normal; ">

Kantin Sekolah Saya


Sekolah saya ada sebuah kantin yang besar,cantik dan bersih. Di kantin sekolah saya terdapat lima buah gerai makanan. Banyak jenis makanan dijual di kantin sekolah saya seperti nasi lemak,mi goreng,laksa,kari mi, mi jawa, air sirap ,keropok, kuih-miuh dan lain-lain lagi. Harga makanan sangat murah .Makanan di kantin sekolah saya sangat enak dan sedap.

Pada waktu rehat, murid-murid membeli makanan di kantin sekolah saya. Murid-murid beratur untuk membeli makanan. Suasana di kantin sungguh ruih-rendah. Guru-guru menasihatkan murid-murid menjaga kebersihan kantin di sekolah.Gambar hiasan

Kantin sekolah kamiPublished: 2012-04-07 Hit: 65 Laman Asal
CUTI SEKOLAH LAGI YE YE
Minggu kedua cuti sekolah,tapi tak pergi ke mana mana lagi.Tak sabar nak tunggu 14 hb nak pergi pulau pangkor http://www.pangkorislandbeach.com/ .. ..
KUNJUNGAN MESRA DARI UNIT PENGURUSAN SEKOLAH MENENGAH
Kunjungan mesra Encik Haji Che' Man bin Hamid (Ketua Penolong Pengarah) dan Puan Laila binti Chik (Pembantu Tadbir) dari Unit Penguruan Sekolah Menengah ke Sektor Jaminan Kualiti sempena persaraan mer .. ..
PROGRAM HAPUS AEDES DI SEKOLAH 2018
Tarikh : 16 Jan 2018Hari : SelasaTempat : Sekitar Kawasan Sekolah SKKFSTAnjuran : Unit HEM Bersama Unit Kokurikulum Ucapan perasmian dan gimik pelancaran disempurnakan oleh En F .. ..
SEMAKAN KEMASUKAN MURID KE PROGRAM KOLEJ VOKASIONAL & SEKOLAH MENENGAH
Assalamulaikum dan Salam Negaraku 1Malaysia.Kepada lepasan PT3 boleh membuat semakan permohonan ke Kolej Vokasional / SM Teknik melalui url berikut  https://sptv.moe.gov.my/semakan_kvsmt/in .. ..