Kantin Sekolah
CONTOH KARANGAN

Kantin Di Sekolah Saya


Apabila loceng berbunyi untuk masa rehat, murid-murid pun pergi ke kantin sekolah. Bermacam-macam makanan ada dijual di kantin. Ada laksa, mi goreng, nasi lemak, roti, kuih-muih, dan lain-lain lagi.

Di kantin, murid-murid berebut-rebut membeli makanan dan minuman. Beberapa orang pengawas sedang bertugas di kantin. Mereka mengarah murid-murid supaya beratur.

Setelah mendapatan makanan dan minuman, murid-murid pun duduk dan makan di bangku panjang. Suasana di kantin riuh-rendah disebabkan suara murid berbuai-bual sambil makan dan minum.

Dua puluh minit kemudian, loceng berbunyi lagi. Murid-murid pun cepat-cepat meninggalkan kantin untuk masuk ke kelas masing-masing. Pekerja-pekerja di kantin mula sibuk mengemaskan pinggan mangkok yang bertaburan di atas meja.

Saya suka membeli makanan di kantin sekolah. Makanan yang dijual di situ murah. Keadaan di kantin pun sentiasa bersih dan kemas

al; margin-top: 0pt; margin-bottom: 0pt; margin-left: 0in; margin-right: 0in; text-indent: 0in; direction: ltr; unicode-bidi: embed; vertical-align: baseline; word-break: normal; ">

Kantin Sekolah Saya


Sekolah saya ada sebuah kantin yang besar,cantik dan bersih. Di kantin sekolah saya terdapat lima buah gerai makanan. Banyak jenis makanan dijual di kantin sekolah saya seperti nasi lemak,mi goreng,laksa,kari mi, mi jawa, air sirap ,keropok, kuih-miuh dan lain-lain lagi. Harga makanan sangat murah .Makanan di kantin sekolah saya sangat enak dan sedap.

Pada waktu rehat, murid-murid membeli makanan di kantin sekolah saya. Murid-murid beratur untuk membeli makanan. Suasana di kantin sungguh ruih-rendah. Guru-guru menasihatkan murid-murid menjaga kebersihan kantin di sekolah.Gambar hiasan

Kantin sekolah kamiPublished: 2012-04-07 Hit: 48 Laman Asal
myJodoh.net
Kebakaran sekolah tahfiz berkemungkinan berpunca dari ubat nyamuk
Lucky escape for tahfiz students after dorm catches fire23 Oct 2017SHAH ALAM: A toilet break by a student saved the others from injuries after a fire destroyed their dormitory at th .. ..
Sambutan Maal Hijrah Peringkat Sekolah
Pada 26 September 2017 SK Bukit Senggeh telah mengadakan Sambutan Maal Hijrah Peringkat Sekolah. Antara aktiviti yang telah diadakan ialah Pertandingan mewarna tahap 1 dan menulis khat bag .. ..
Tapak Kantin yang Baru
Impian menjadi kenyataan apabila SKPM berjaya menyiapkan tapak unk anak2 murid SKPM unk makan pada hari ini.Dengan keringat tenaga dan wang ringgit hasil sumbangan bersama akhirnya projek tapak unk an .. ..