Kantin Sekolah
CONTOH KARANGAN

Kantin Di Sekolah Saya


Apabila loceng berbunyi untuk masa rehat, murid-murid pun pergi ke kantin sekolah. Bermacam-macam makanan ada dijual di kantin. Ada laksa, mi goreng, nasi lemak, roti, kuih-muih, dan lain-lain lagi.

Di kantin, murid-murid berebut-rebut membeli makanan dan minuman. Beberapa orang pengawas sedang bertugas di kantin. Mereka mengarah murid-murid supaya beratur.

Setelah mendapatan makanan dan minuman, murid-murid pun duduk dan makan di bangku panjang. Suasana di kantin riuh-rendah disebabkan suara murid berbuai-bual sambil makan dan minum.

Dua puluh minit kemudian, loceng berbunyi lagi. Murid-murid pun cepat-cepat meninggalkan kantin untuk masuk ke kelas masing-masing. Pekerja-pekerja di kantin mula sibuk mengemaskan pinggan mangkok yang bertaburan di atas meja.

Saya suka membeli makanan di kantin sekolah. Makanan yang dijual di situ murah. Keadaan di kantin pun sentiasa bersih dan kemas

al; margin-top: 0pt; margin-bottom: 0pt; margin-left: 0in; margin-right: 0in; text-indent: 0in; direction: ltr; unicode-bidi: embed; vertical-align: baseline; word-break: normal; ">

Kantin Sekolah Saya


Sekolah saya ada sebuah kantin yang besar,cantik dan bersih. Di kantin sekolah saya terdapat lima buah gerai makanan. Banyak jenis makanan dijual di kantin sekolah saya seperti nasi lemak,mi goreng,laksa,kari mi, mi jawa, air sirap ,keropok, kuih-miuh dan lain-lain lagi. Harga makanan sangat murah .Makanan di kantin sekolah saya sangat enak dan sedap.

Pada waktu rehat, murid-murid membeli makanan di kantin sekolah saya. Murid-murid beratur untuk membeli makanan. Suasana di kantin sungguh ruih-rendah. Guru-guru menasihatkan murid-murid menjaga kebersihan kantin di sekolah.Gambar hiasan

Kantin sekolah kamiPublished: 2012-04-07 Hit: 29 Laman Asal
Permohonan Ke Sekolah Menengah Teknik
Sila klik pautan di bawah untuk memohon ke Sekolah Menengah Teknik bagi Tahun 2010. Hanya untuk lepasan PMR 2009 sahaja.http://apps.emoe.gov.my/esptv/sptv2009/index.cfmJika tid .. ..
Promosi Cuti Sekolah : Percutian ke Luar Negara
Al Amin Murni Travel & Tours Sdn Bhd menawarkan pakej promosi ke luar negara bagi orang muslim sempena cuti sekolah ke negara-negara seperti China, Taiwan, Hong Kong, Korea, Jepun, Turki, Syiria/J .. ..
''cuti sekolah untuk arboqskii''
salam semua,lama rasanya jari jemari tidak cergas untuk blog niseperti hidup segan mati tak mahu blog....kalau la blog ni boleh berkata mau di makinya tuan blog...haha .. ..
++ Semakan ke Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik ++
Bagi tahun 2014 (tahun peperiksaan 2013).http://apps.moe.gov.my/esptv/sptv_semakan2014/index.cfm .. ..
++ Ujian Pencapaian Sekolah Rendah 2014 ++
What a sad news!Walaupun tiada anak akk yg terlibat tahun ni, tp bila memikirkan betapa anak2 tahun 6 berpenat lelah membuat persiapan terutamanya mental, adalah amat2 mengecewakan sgt... .. ..