Notice: Array to string conversion in /home/waktusolat/public_html/templates/user/index.php on line 95
Array Gambar Porno Zaman Batu-Gambar Porno Zaman Batu
 

 

 
26 Syawal, 1438 Hijrah
21-Jul-2017

   
Gambar Porno Zaman Batu

Gambar Porno Zaman Batu



Manusia pada masa lalu menghasilkan beragam karya seni, misalnya lukisan di batu ataupun arca. Beberapa karya seni menunjukkan tubuh manusia tanpa busana ataupun organ intim manusia.
Sebuah arca pernah ditemukan pada tahun 1908 di Austria, bernama Venus of Willendorf. Usia arca itu sekitar 25.000 tahun dengan tinggi sekitar 11 cm. Arca tersebut sering disebut sebagai bagian “palaeo-porn” atau pornografi zaman purba.
Karya seni lain adalah ukiran batu berusia 37.000 tahun yang ditemukan di wilayah Abri Castanet, Perancis. Ukiran tersebut, menurut ilmuwan, menunjukkan organ kelamin perempuan, berupa lingkaran dan gambaran serupa celah di sisinya.
Di sisi lain, sudah di masa sejarah, Candi Sukuh di kaki Gunung Lawu juga menunjukkan arca dan relief yang eksplisit menunjukkan tubuh manusia. Terdapat figur yoni di lantai candi, serta figur pria tanpa kepala yang sedang menggenggam kelaminnya.
Penemuan tersebut sering memunculkan pertanyaan. Apakah manusia di zaman purba sudah mengenal pornografi? Benarkah karya seni yang ditemukan merupakan pornografi.
Temuan ukiran di Perancis dalam berita New York Times, 14 Mei 2012, lalu berjudul “A Precursor to Playboy: Graphic Images in Rock”. Sementara itu, berita temuan Venus of Hohle Fels pada tahun 2008 diberi judul “Obsession with Naked Women Dates Back 35,000 Years”.
April Nowell, seorang arkeolog dari University of Victoria, Kanada, mengungkapkan bahwa karya seni masa lalu yang menunjukkan tubuh manusia tak berarti pornografi. Menurutnya, ide bahwa karya seni itu merupakan pornografi adalah cara manusia modern untuk melegitimasi akar perilakunya saat ini dengan masa lalu.
Dalam wawancara dengan New Scientist, Selasa (13/11/2012), Nowell mengatakan bahwa karya seni yang mempertunjukkan tubuh manusia di masa lalu punya arti lain. “Ketika kita bicara seni paleolitik di masa lalu lebih luas, kita bicara tentang keajaiban berburu, agama ataupun kesuburan.”
Publikasi yang terkait interpretasi seni dengan pornografi muncul di media massa, bahkan jurnal ilmiah seperti Nature.
“Itu memungkinkan jurnalis, peneliti, pakar evolusi pada khususnya untuk melegitimasi dan menaturalisasi nilai-nilai Barat masa kini dan perilakunya dengan melihat balik pada ‘kabut prasejarah’,” ungkap Nowell.

...

www.myjodoh.net
 gambar Aksi Panas Maya Karin  Aaron Aziz Di Atas Katil

Biar betul... menariknya gambar ini hanyalah lakonan dalam filem arahan Osman Ali yang diadap

Nasha Aziz Tampil Berani Dengan Skirt Seksi  7 Gambar

by Mevius Maverick 21:34 Tags: Pheewwiit

Info  Gambar Artis Bogel Tersebar Di Intenet

  Artis Nikita Mirzani amat terkejut ketika mengetahui foto sensasi miliknya tersebar di

Aksi Lucah Wanita Bertudung Di Twitter  4 Gambar

Gambar - Gambar Yang Tak Sepatutnya Berada Di Laman Sosial Tweet p

SEKSI@TERKINI !!! GAMBAR BOGEL AMINA DI FACEBOOK DIKECAM

Seorang gadis topless yang bernama amina dikecam ulama selepas dia memuatnaik gambar foto

10 Gambar Artis Janda Paling Hot Di Malaysia

Bimbang Pulau Pisang Senasib Pulau Batu Puteh Su

Gambar gambar Ikan Kelah Di Malaysia

aku nak tunjuk kt korang koleksi-koleksi Ikan kelah di Malaysia...kalo korang nak tau negara Malaysi

Seksi terkini  Gambar Bogel Amina Di Facebook Dikecam

Seorang gadis topless yang bernama amina dikecam ulama s

Pembongkaran  Penemuan Bahtera Nabi Nuh 20 Gambar

Kumpulan pengkaji dari China dan Turki yang bergabung dalam 'Noah's Ark Ministries International' p

Nenas Batu Ubat Batu Karang

Nenas Batu yang ditanam dalam pasu dan bertangkai lebih kurang 18 inci dari pangkal pokoknya, b

Koleksi Gambar Simpanan Nursyella Kamarudin Seksi Giler2 8230

Aku tak tau kenapa tetiba keyword nie masuk ke dalam blog nie.. Rupanya pasal keluar kat Metro rup

Mesin Air Batu Campur (ABC) / Mesin Ais Cendul

ICE CRUSHER (COMMERCIAL ELEC) - BERMINAT SILA PM UNTUK HARGA

MEE RACUN, BATU PAHAT....memang beracun weiiii...........

Dah lama sangat nak cuba makan mee racun ni....yang nak cuba sangat tu bukannya apa....sebab nama ra

Seksi terkini  Gambar Bogel Amina Di Facebook Dikecam

Seorang gadis topless yang bernama amina dikecam ulama s

www.myjodoh.net


Dapatkan Waktu Solat terus ke emel anda setiap hari !
Powered by groups.yahoo.com


Baju kurung, tudung, Shop Shoes, Bags, Clothes, tudung bawal, baju raya, fesyen, fashion.