Warna Aura Mengikut Hari

Warna Aura Mengikut Hari

Panduan warna pakaian harian mengikut fitrah alam dan psikologi, hasil pengkajian Dr Mohammad Aziz Shah bin Mohamed Arip.


AHAD (Hitam)
Maksudnya: Gabungan / Istirehat.

Hari Ahad adalah hari untuk merancang aktiviti pada minggu hadapan dan mengumpul segala kekuatan dan tenaga untuk bergerak aktif bermula Isnin.Hitam kerana untuk halang segala aktiviti supaya tenaga dapat dikumpulkan dan dapat merancang sebaik mungkin untuk minggu hadapan.

ISNIN (Putih)

Maksudnya: Kesucian Rohani.

Hari Isnin adala hari untuk Meeting atau Mesyuarat untuk merancang pada hari itu.


SELASA (Merah Jambu / Ungu) 
Maksudnya: Kasih sayang / Tumpuan.

Juga sebagai warna terapi kerana hari selasa adalah hari yang panas di mana Allah mencipta binatang berbisa di bumi pada hari ini dan Anak Nabi Adam Habil & Qabil juga berlaku kisah pergaduhan dan pembunuhan di antara mereka pada hari ini. Sesiapa yang lahir pada hari ini akan mengalami sikap panas baran dan mudah marah kerana hari Selasa ialah hari yang panas.
Pada hari ini kurang atau tidak digalakkan untuk berjumpa orang ramai hanya melakukan Operasi Kerja sahaja dan selesa ikan apa yang patut.


RABU (Biru) 
Maksudnya: Perhubungan/ Komunikasi.

Pada hari ini hari untuk “Closed- Deal” setelah perjanjian di buat pada hari isnin atau hari-hari sebelum hari Rabu. Untuk appointment atau berjumpa orang ramai sangat digalakkan pada hari ini kerana hari ini ialah hari kekuatan untuk komunikasi.

KHAMIS (Kuning / Oren) 
Maksudnya: Pemikiran / Tenaga.

 Pada hari ini hari untuk menyelesaikan apa jua yang tertangguh seperti menjelaskan hutang dan juga boleh sebagai hari “Closed- Deal”. 

JUMAAT (Hijau / Turqoise) 
MAksudnya: Keseimbangan.

Hari Jumaat dikenali sebagai hari untuk ” Post-Mortem” cek kembali apa yang dilakukan pada minggu ini dan adakah sasaran tercapai. Juga hari untuk bermuhasabah diri dan memohon keampunan atas segala dosa dan kesilapan yang telah dilakukan. 

SABTU (Merah / Merah Hati) 
Maksudnya: Keberanian/ Tuah/ Kemewahan.

Hari ini adalah hari untuk mencuba sesuatu yang baru atau mendalami sesuatu ilmu yang baru. Juga boleh dikatakan hari yang santai untuk berehat bersama keluarga, menonton wayang dan apa jua aktiviti baru yang ingin dilakukakan sesuai pada hari Sabtu hari yang santai.



Sedikit info tambahan


Kaedah Warna Mengikut Nombor Asas Individu
Individu nombor 3 dan 8
Elemen : Api
Elak : warna elemen air

Individu nombor 4 dan 9
Elemen : Kayu
Elak : warna elemen besi

Individu nombor 2 dan 7
Elemen : Air
Elak : warna elemen tanah

Individu nombor 1 dan 6 
Elemen : Besi
Elak : warna elemen air

Individu nombor 5 
Elemen : Tanah
Elak : warna elemen kayu




Published: 2017-08-13 Hit: 31 Laman Asal
myJodoh.net
SELAMAT HARI GURU
SELAMAT HARI GURU buat semua guru-guru yang pernah mengajar aku mengenal A,B,C..Terima kasih....Jasamu akan ku kenang hingga ke akhir hayatku..Tanpa bantuanmu siapalah aku..Tar .. ..
SELAMAT HARI IBU MAMA KU....
Selamat Hari Ibu buat mamaku Pn Kamariah Bt Bakar....I love you mama, thanks coz you taught me a lot of things to know about this life..Love u......Mulianya Seorang IBUIbu... .. ..
Selamat hari Emak.....
Mak....ana mulakan panggilan ana terhadapmumak....selama 9 bulan mak mengandungkan ana...apa yg mak rasaana pun nak tahu....Mak ana tahu ana selalu berbuat salah dengan mak .. ..
peristiwa semalam dan hari ini....
peristiwa yg berlaku pada malam semalam dan hari ini menjadi tanda tanya dalam buah fikiran ana...pelbagai persoalan yg timbul...malam semalam ana dapat bertemu dengan seorang selebriti wanita yg tela .. ..
sekitar sambutan hari guru smkm
YA ALLAH YANG MAHA KAYA LAGI MAHA MEMAHAMI, KAU AMPUNKANLAH SEGALA DOSA DAN SILAP GURU-GURU YANG TELAH MEMBIMBING KU SECARA LANGSUNG ATAU PUN SECARA TAK LANGSUNG. KAU AMPUNGKANLAH DOSA GURUKU DI .. ..