Faedah Kitar Semula
Faedah Kitar Semula
            Kitar semula ialah suatu proses menggunakan semula bahan-bahan yang dibuang dalam bentuk lain. Pelbagai faedah yang dapat kita perolehi hasil daripada proses kitar semula ini.
Antara faedah mengamalkan kaedah kitar semula ialah alam sekitar akan terpelihara. Hal ini kerana kerana sampah sarap tadi akan diproses kembali dan tidak dibiarkan mereput yang boleh menyebabkan pencemaran.
            Melalui kitar semula juga kerajaan dapat menjimatkan wang . Hal ini demikian kerana sampah sarap tersebut tidak perlu dilupuskan dan ini akan menjimatkan perbelanjaan kerajaan.
            Dalam pada itu, kitar semula juga dapat menjana pendapatan. Hal ini kerana tin-tin dan kertas-kertas lama boleh dijual semula kepada pusat-pusat kitar semula sekali gus menjana pendapatan kita.
            Konklusinya, kitar semula adalah suatu program yang sangat bermanfaat. Oleh itu, kita mestilah menyokong program kitar semula ini.
Published: 2013-02-15 Hit: 53 Laman Asal
Set semula kata laluan Facebook
   Hai Hafizah, Your Facebook password was reset using the phone number +60173510627 pada 4hb Februari 2018 jam 9.38 pagi (UTC+08).  Peranti: A606 Alamat IP: 123.136.106.244 Pembawa: U Mobile J .. ..
Bersugi Antara Sunnah Rasulullah Faedah Dan Kajian Sains
(Sumber) Bersugi - Antara Sunnah Rasulullah, faedah dan kajian sains "Bersugilah kamu,sesungguhnya di dalamnya terdapa .. ..
PEMBUKAAN SEMULA DAN KEMASKINI PERMOHONAN PROGRAM MATRIKULASI 2018
Assalamualaikum dan Salam Negaraku  1M.Keapada lepasan SPM 2017 yang ingin memohon program boleh berbuat demikian dan kepada yang telah membuat permohonan boleh mengemaskini maklumat di url .. ..
Antara Kelebihan Dan Faedah Membaca
1. Membaca dapat menambahkan ilmu pengetahuan. Dengan membaca kita dapat menambahkan ilmu pengetahuan tentang ilmu-ilmu di sekeliling .. ..
Rayuan Semakan Semula Keputusan Peperiksaan Semester I Sesi Akademik 2
Dimaklumkan bahawa pelajar yang ingin menyemak keputusan peperiksaan Semester I Sesi Akademik 2009-2010 perlu melakukannya secara “on line” menerusi SMPweb (http://www.ukm.my/smpweb) mulai .. ..