Karangan Ulasan  Punca Kemalangan Jalan Raya

Belakangan ini sering berlaku kemalangan di negara kita. Antara punca utama kemalangan tersebut adalah disebabkan kecuaian pemandu. Tamsilnya, terdapat pemandu yang memandu kenderaan sambil menggunakan telefon bimbit. Selain itu, kenderaan yang tidak diselenggara dengan baik akan menyebabkan berlakunya kerosakan pada kenderaan tersebut.Sebagai contoh, terdapat pemilik kenderaan yang masih menggunakan tayar yang haus dan tidak menggantikannya dengan tayar yang baru.Seterusnya, keadaan jalan raya yang tidak diselenggara dengan baik juga menyebabkan kenderaan tidak dapat dikawal dengan baik hingga menyebabkan kemalangan. Akhir sekali, faktor kelemahan penguatkuasaan seperti lambat menjejaki mereka yang sering melanggar  peraturan jalan raya menyumbang kepada peningkatan kemalangan di jalan raya.
                                                                                                     100 patah perkataan
*Warna merah tersurat. Yang tidak diwarnakan tersirat.
Published: 2014-07-03 Hit: 1455 Laman Asal
~biLA rAya nk mEnjelang~
Assalamualaikum...Raya..raya...raya..hahhaa...best an law raya...mama da call suh wat kuih...best la wt kuih neyh..pe yg pntg kuih favOrate aq ade...haha..kuih ALMOND LONDON....mama..sabar yer n .. ..
HaRi RaYa AidilAdHa
Asal-usul AidiladhaPada suatu hari Nabi Ibrahim bermimpi, dalam mimpinya itu Allah menyuruh Nabi Ibrahim menyembelih anaknya yang bernama Ismail. Selepas dari mendapat mimpi itu, Nabi Ibrahim pun memb .. ..
Cotton Raya 2 2014 Kembali
Jom beli di Cotton Sara dan terus tempah. Raya sudah semakin hampir. Jom2! Sementara stok masih ada..Harga Promosi : RM 70 (termasuk POSLAJU)Harga Biasa : RM75 (tidak terma .. ..
Cotton Raya 2014 Kembali
Cotton Sara untuk raya Idulfitri kembali. Design yang sangat cantik dan menarik. Cotton Sara masih lagi menawarkan harga promosi. Stok terhad. Cepat grab. Boleh membeli dan terus menempah di Jahitan S .. ..
Entry di Hari Raya ke-3.
Di hari raya yang bosan ini. mari kita tengok satu gambar.Arnab ni masih bertampal di almari buruk kt umah aku. tak tau kenapa tak de orang nak tanggalkan. maybe sebab masih cantik k .. ..