Karangan Ulasan  Punca Kemalangan Jalan Raya

Belakangan ini sering berlaku kemalangan di negara kita. Antara punca utama kemalangan tersebut adalah disebabkan kecuaian pemandu. Tamsilnya, terdapat pemandu yang memandu kenderaan sambil menggunakan telefon bimbit. Selain itu, kenderaan yang tidak diselenggara dengan baik akan menyebabkan berlakunya kerosakan pada kenderaan tersebut.Sebagai contoh, terdapat pemilik kenderaan yang masih menggunakan tayar yang haus dan tidak menggantikannya dengan tayar yang baru.Seterusnya, keadaan jalan raya yang tidak diselenggara dengan baik juga menyebabkan kenderaan tidak dapat dikawal dengan baik hingga menyebabkan kemalangan. Akhir sekali, faktor kelemahan penguatkuasaan seperti lambat menjejaki mereka yang sering melanggar  peraturan jalan raya menyumbang kepada peningkatan kemalangan di jalan raya.
                                                                                                     100 patah perkataan
*Warna merah tersurat. Yang tidak diwarnakan tersirat.
Published: 2014-07-03 Hit: 1070 Laman Asal
myJodoh.net
Jalan jalan cuci mata!
Hari minggu aku dan suami serta anak pegi makan angin di Bukit Tinggi. Sebenarnya ini bukanlah rancangan asal kami untuk kesana. Mulanya nak ke Genting tapi beralih arah haluan disaat akhir. Kemana pu .. ..
Selamat Hari Raya Aidil Fitri 1430H
Selamat Hari Raya Aidil Fitri. Minal Aidi Wal Faizin. Maaf Zahir dan Batin.Ikhlas dari :-HJ. WAN MOHD HUJJATULLAH HJ.WAN GHAZALIHJH. SALWANI HJ. ABDUL M .. ..
Kempen Keselamatan Jalan Raya
Pada 16 September 2009 Jabatan Hal Ehwal Pelajar dengan kerjasama beberapa pihak telah menganjurkan Kempen Keselamatan Jalan Raya. Kempen ini bertujuan untuk memberi kesedaran kepada pengg .. ..
Hari Raya Aidilfitri
KELEMAHAN MANUSIAAllah menciptakan manusia dalam bentuk yang paling sempurna dan melengkapinya dengan sifat yang unggul. Keunggulannya dibandingkan seluruh makhluk sebagaimana ditunjukk .. ..