Karangan Ulasan/Pemindahan Maklumat - Banjir


Banjir berlaku disebabkan oleh beberapa faktor. Antaranya ialah akibat hujan yang berterusan tanpa berhenti-henti akan menyebabkan banjir berlaku. Proses pembandaran menyebabkan banyak kawasan hutan telah diteroka tanpa perancangan yang baik. Aktiviti-aktiviti seperti ini merupakan penyebab berlakunya banjir kilat kerana apabila hujan turun, air akan mengalir dari kawasan bukit ke kawasan yang rendah dan kemudian bertakung, maka lama-kelamaan air akan bertambah dan banjir akan berlaku.Masalah banjir kilat yang sering melanda bandar pula adalah disebabkan longkang yang dibina terlalu kecil dan cetek serta sering tersumbat dengan sampah sarap yang dibuang oleh manusia ke dalamnya.. Apabila berlaku hujan lebat, air akan melimpah keluar dari longkang menyebabkan banjir kilat terjadi.

100 patah perkataan
Published: 2015-08-24 Hit: 507 Laman Asal
Lirik Lagu Chantek - Altimet/Adeep (Fabulous Cats)
Hey wanitaGembira dapat berjumpaTeringat kembali kali pertama kita bersuaIngat bila kita bersepatu serupaTak lama dahulu jangan kau kata kau dah lupaKau bersama kaw .. ..
Lagu Rasmi Kampung Gelang Chinchin - Muafakat Menjulang Kecemerlangan
Bumi Indah Bumi BertuahTempat Lahir Anak SejatiTerpahat Hati Jantung BerdetikDesa Tercinta Ada DisiniIndahnya Puteri.. Putera TerpanaMenolak Rasa Dicabarnya DiaDari Situ Kisah BermulaMenjadi Ilh .. ..
Facebook Scam Alert - What Really Happens When You "Like"
Source :http://news.yahoo.com/blogs/upgrade-your-life/facebook-scam-alert---what-really-happens-when-you--like--150959399.html#more-idYou’ve seen those pictures posted on Facebook .. ..
YAHUDI, TEMPLAR DAN FREEMASON - Ustaz Auni 2017
YAHUDI, TEMPLAR DAN FREEMASON - Ustaz Auni 2017 .. ..
BMCM 1713 - Dynamics
Dynamics final exam paper will be held tomorrow.9 in the morning.This also marks as the beginning of my final exam for this 3rd semester.Pray for me. .. ..