Wacana Minda  Rasulullah S a w Ikutan Sepanjang Zaman

Shah Alam 25 Feb 2011 - Program Wacana Minda Bulanan anjuran Bahagian Dakwah, Jabatan Agama Islam Selangor yang dianjurkan pada setiap hari Jumaat minggu terakhir setiap bulan telah diadakan di Dewan Kuliah, Masjid Negeri Shah Alam untuk bulan Februari 2011. (berita sedang dikemaskini)
Ustaz Hj. Ahmad Zaki Bin Hj. Arshad, KPP (Dakwah) JAIS. Program ini melibatkan penyertaan daripada agensi-agensi kerajaan daripada seluruh negeri samada peringkat negeri mahu pun persekutuan. Manakalan penyertaan daripada PDRM adalah seramai 60 peserta untuk setiap program.
Sdr. Khairuddin (BAKA IPK) dengan tugasnya. Ustaz Hj. Ahmad Zaki Bin Hj. Arshad, Ketua Penolong Pengarah (Dakwah) Jabatan Agama Islam Selangor, dalam ucaptamanya mengambil kesempatan untuk mengucapkan terima kasih kepada semua pihak kerana beliau akan bertukar ke JAKIM Cawangan Sabah mulai 1 Mac 2011.
Penyampaian Kad Tauliah Mengajar 2011. Majlis turut diserikan dengan majlis penyampaian Kad/Sijil Tauliah Mengajar Negeri Selangor 2011 bagi para pemohon baru yang lulus permohonan. Mereka dinasihatkan agar terus gigih menyampaikan ilmu ke serata negeri dan sama-sama mempertahankan Akidah ASWJ.
Penceramah telah bersedia untuk menjalankan tugas.
Ustaz Suhaimi Ahmad Wakid.

Encik Azizan (Cwgn Komunikasi IPD Shah Alam) turut hadir.

Berselawat di akhir sesi.
Muslimat turut berselawat.

Posted in: JAIS,Wacana Minda
Published: 2011-03-01 Hit: 7 Laman Asal
BIODATA RASULULLAH SAW
Mohd Farizul Mohamad RadziPepatah Melayu ada mengatakan "Tak Kenal, Maka Tak Cinta". Demikianlah sikap kita terhadap Rasulullah SAW. Seseorang itu tidak akan menyambut kelahiran Rasu .. ..
C I N T A ~
Name aku Amir.. Aku de sorg awek.. Sorg??? huhu.. Awek aku ni mmg lawa giler r!! Sbb die lawa tu r aku ngn membe2 aku berebut.. Nasib aku baik la, aku dpt jugak die....memandangkan aku ni pun katego .. ..
Khutbah Rasulullah Menyambut Ramadhan
Oleh:Mochamad Bugi“Wahai manusia, sungguh telah datang pada kalian bulan Allah dengan membawa berkah rahmat dan maghfirah. Bulan yang paling mulia di sisi Allah. Hari-harinya adalah hari-hari .. ..
Building a Smart Home
Souce:http://techcentral.my/news/story.aspx?file=/2013/4/4/it_news/20130404183350&sec=IT_NewsYou guys should check out this new awesome technology!! Trust me .. ..
A pill, a tattoo: novel ideas for replacing the password
HARD TO SWALLOW: Did you remember to take your password pill this morning? - ©AFP/Relaxnews 2013Who says we cannot be an iron man??? What a awesome technology.. A pill that he .. ..