Bahagian Ibadat


1. Solat :

Solat- ialah beberapa perkataan dan perbuatan yang dimulai dengan takbiratul ihram dan disudahi dengan salam mengikut syarat-syarat tertentu.

Rukun -ialah sesuatu perkara yang mesti ada dan dilakukan dalam setiap amalan.

Rukun solat – ialah perkara-perkara yang wajib dilakukan semasa mengerjakan solat, jika ditinggalkan tidak sah solat itu.

Rukun solat ada 13 mengikut bahagian seperti berikut :
 (sila klik untuk paparan yang lebih jelas)

Kesan rukun solat :

1. mengagungkan Allah
2. Ikhlas
3. berdisiplin
4. merendahkan diri kepada Allah
5. mendapat syafaat nabi Muhammad SAW


2. Syarat sah Solat :

 (sila klik gambar untuk paparan lebih jelas)

Published: 0000-00-00 Hit: 33 Laman Asal
12-10-2013 - Post Bergambar - Sekitar Mesyuarat Perwakilan UMNO Bahag
Mesyuarat Perwakilan Puteri UMNO Bahagian Bagan Datoh 2013Tarikh  : 12 Oktober 2013Masa : 8.30 PagiTempat : Dewan PPK Simpang Empat, Hutan MelintangMesyuarat ditangguhkan jam 4.3 .. ..
Agenda Dian daulatkan Islam Agama Negara Bahagian 01
Institut Kajian Strategik Islam Malaysia (IKSIM) IKSIM adalah sebuah institusi pemikiran startegik Islam yang ditubuhkan dengan perkenan Majlis Raja-Raja Melay .. ..
Fahaman Darwinisme Dan Anwarisme bahagian 2
Matlamat menghalalkan cara dalam pemikiran Anwarisma. Setelah beberapa kupasan dibuat menerusi perbincangan asal tentang fahaman Anwarisma, kita akan mengenali dengan lebih lanjut tentang matlamat da .. ..
Setiausaha Bahagian Kementerian Ditahan Rasuah Rm20j
Mohamad Fadli     Penahanan dibuat selepas jenayah rasuah oleh pegawai kanan terbabit menerusi sindiket menyebabkan kerajaan kerugian sehingga RM100 juta .. ..
Konvo Update Dari Matpit Bahagian 1
Assalamualaikum semua.... kepada sehabat2 rancak disitu.. kepada rakan2 seperjuangan UTP... kepada semua graduan2 UTP sessi Convocation ke 8... syabas aku ucapkan kepada semua... kini kita bukan l .. ..