SEL RINGKAS
Aktiviti di bawah adalah pembinaan sel ringkas oleh pelajarku 4ST menggunakan kepingan kuprum dan magnesium yang dicelupkan dalam larutan Natrium klorida :
TERMINAL NEGATIF = MAGNESIUM
TERMINAL POSITIF = KUPRUM
ELEKTROLIT = NATRIUM KLORIDA


Published: 2011-08-16 Hit: 42 Laman Asal
Perlis Fakta Ringkas Menarik Unik
Negeri Perlis terletak di sebelah utara Semenanjung Malaysia. Terdapat banyak perkara menarik dan unik yg boleh kita tahu mengenai negeri Perlis. Iolls dulu belajar kat UiTM Perlis dan mmg banyak kena .. ..
Nota Ringkas Mengapa Ramadhan Tidak Berkesan
“Mengapa Ramadhan tidak berkesan?” soalan yang diamanahkan kepada saya untuk mengupasnya. Ringkas, tetapi jawapannya bukan mudah. .. ..
Biografi Ringkas Al imam Al syahid Hassan Al banna
"Harimau mati meninggalkan belang, manusia mati meninggalkan nama dan jasa yang ditaburkan. Inilah yang dapat diperkatakan mengenai keperibadian tokoh pada kali ini iaitu As Syahid Imam hassan Al B .. ..
Biografi Ringkas Imam Bukhari
Imam Bukhari (semoga Allah merahmatinya) lahir di Bukhara, Uzbekistan, Asia Tengah. Nama beliau Abdullah Muhammad bin Ismail bin Ibrahim bin Al-Mughirah bin Badrdizbah Al-Ju'fiy Al Bukhari, namun beli .. ..
Sejarah Ringkas Simpang 4 perlis
KANGAR – Seorang warga tua dari Kampung Padang Keria, Simpang Empat di sini yang memiliki 47 orang cicit kini tidak sanggup lagi menghadapi dilema usia beliau hanya 15 tahun 1 .. ..