Cara transfer duit dari CIMB ke akaun lain menggunakan CIMB clicks  Assalamualaikum dan salam sejahtera readers.
Bila saya tengok carian di blog saya lebih kepada cara nak guna CIMB clicks, eksaited plak kan. Terima kasih kepada semua yang menggunakan blog ini sebagai rujukan. Ada juga yang request cara transfer duit dari CIMB (CIMB clicks) ke bank lain (Maybank, Bank Islam, RHB Bank, Public bank dan sbgnya).
Jadi, di bawah adalah cara transfer duit dari CIMB ke bank lain menggunakan CIMB Clicks (bergambar).
1)    Log in https://www.cimbclicks.com.my/


2)   Masukkan User ID, tekan NEXT

3)   Skrin akan memaparkan Secure word anda. Jika Secure word bukan milik anda sila JANGAN teruskan. Kemudian, masukkan password, tekan Login

4)   Klik ‘Transfer’ dan klik ‘To other banks’.

5)   From: Select an account. Pilih account anda.
6)   Klik method mana yang anda nak guna. Normal transfer (makan masa duit nak masuk akaun) akan dicas RM 0.11 manakala kalau instant transfer (duit akan masuk segera, xpayah tunggu) akan dicas RM 0.53.

7)   Utk ruangan ‘To’ pula masukkan no. account penerima. Pada siapa yang anda ingin masukkan wang tersebut.
Kes 1: Kalau no tu dah di ‘favourite’ kn, pilih sahaja no. account.

Kes 2: Kalau no tidak di ‘favourite’ kn lagi, klik pada ‘Open Recipient (Select Bank)’. Pilih bank mana. Masukkan no. account pda ruangan ‘Account No.’ dan nama pemegang account pada ruangan ‘Recipent’s name’. SILA PASTIKAN NO. ACCOUNT DAN NAMA TEPAT.

8)  & nbsp;Payment type: Pilih Fund Transfer
9)   Masukkan jumlah yang nak masukkan pada ruangan ‘Amount’.
10) Bagi ruangan ‘Recipient Reference’ pula masukkan apa2 sahaja. Contoh: Uols bayar hutang member, so tulislah bayaran hutang. Contoh: beli tudung di butik Qalaqisya, so tulislah bayar tudung Qalaqisya. Contoh: bagi duit pada parents, so tulislah gift for my parents (*eh banyak plak contoh)
11)  Ruangan ‘When’ plak, klik ‘Now’ la. Kalau anda nak transfer ni pada tarikh lain, klik ‘Later’ dan pilih.
12) Seterusnya ruangan ‘Alert recipient by’ tu tulislah email ataupun no. telefon penerima. Tujuannya adalah untuk bagitahu kita dah transfer duit pada akaun dia. Kira supaya bank bg notification ada duit masuk ke dalam akaun dia. Gituu..
13) Klik ‘Submit’

14) Skrin akan memaparkan ‘Confirmation’.*Semak betul2 betul tak nama, no. account, amount, nama bank. WAJIB.

15) Klik request. Request ni adalah request TAC no. yang akan dihantar ke no. telefon kita. No. telefon ni adalah no. telefon yang kita telah daftar utk CIMB cliks.

16) Tengok hp, cek mesej dari CIMB dan masukkan no TAC yang telah dihantar ke ruangan ‘TAC’.
17) Klik ‘Confirm’


18) Maka, keluarlah Acknowledgement


19) Kalau nak print resit, boleh klik print. Kalau tak, semuanya dah setel.


Okay. Finish. Klik SINI untuk cara transfer duit dari CIMB ke CIMB menggunakan CIMB clicks. 
Thank you peeps for reading.
Wassalam. 






Published: 2016-10-25 Hit: 804 Laman Asal
HELLISHLINTHAR - Bangkit Dari Neraka
EP 2017 yang telah lama di keluarkan, baru hari ni aku nak cuba review dari segi dan gaya aku sendiri. Bila tengok tajuk aje memang dah gerun. belum dengar lagi.Bila dengar, memang gerunlah.. he .. ..
Lindungi PPD dari H1N1
Isu H1N1 semakin membimbangkan. Kini mula menyelinap masuk ke Institusi Pengajian. Sebelum ini beberapa cawangan UiTm ditutup sebagai langkah untuk mengekang wabak tersebut. Selepas itu beberapa Polit .. ..
LAWATAN DARI AGENSI LUAR KE JABATAN KEHAKIMAN SYARIAH TERENGGANU
 Sepanjang tahun 2016 dan 2017, iaitu setelah dipersijilkan oleh MAMPU, Jabatan Kehakiman Syariah Terengganu telah menerima kunjungan dan lawatan daripada pelbagai agensi luar dari da .. ..