Array Tips Mudah Betulkan Zip Rosak-Tips Mudah Betulkan Zip Rosak
 

 

 
29 Ramadhan, 1438 Hijrah
24-Jun-2017

   
Tips Mudah Betulkan Zip Rosak

Tips Mudah Betulkan Zip Rosak


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.
Terima kasih kerana sudi di blog ini! Saya doakan anda sentiasa sihat dan ceria selalu.
Selalunya kalau zip beg dah rosak, mesti kita terus buang kan!??

Tapi, kalau beg tu baru jer pakai tiba-tiba zip rosak, takkan nak buang macam tu jer. Sayang tu. Kadang-kadang bukannya murah harga dia.



Ok lah untuk entry kali ni, saya nak share tips mudah untuk membetulkan zip beg rosak.

Cara Betulkan Zip RosakSebelum mulakan 'operasi' betulkan zip ni, anda perlu ada playar. 
Kalau tak der, tebalkan muka g pinjam dengan jiran jer. Macam saya buat...hihi.
Ok lah, step dia mudah jer. 
Anda hanya perlu ketipkan kepala zip belah bawah macam gambar kat bawah ni.


Agak-agak kalau tak faham, mungkin boleh tengok kat you tube ni.
Quick Tip To Repair A Zip: http://youtu.be/Z-s0jJheo6w
Ni beg Si Husna. Hadiah dari mak angkat dia.


Ni beg si Aiman. Beg ni hadiah yang cikgu sekolah bagi. Masa bawak balik tu zip dia memang dah tak berfungsi. Takkan nak buang macam tu jer, sayang kot. Belum guna pun lagi.  

Dah siap...tak sampai 5 minit...hihi. Selamat mencuba!
Sekian dulu entry untuk kali ni, semoga ia memberi manfaat kepada anda dan jangan lupa 'like' entry ni. Mana tahu rakan anda pun mencari info yang sama..:-)



...

www.myjodoh.net
Tutorial  Tips Menjawab Soalan Susun Perkataan

Tutorial kali ini ustaz akan menerangkan tips untuk menjawab soalan susun perkataan agar menjadi aya

Tips Menyimpan Dan Gandakan Wang Dengan Teknik Mudah

Salam sejahtera,Saya ingin mengesyorkan agar anda menyimpan atau menabung terlebih dahulu sebelum be

Kuih Apam Beras  Nasi Yang Sedap Dan Mudah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Saya doakan anda sentiasa sihat dan ceria selalu! Cepatnya ma

Tersalah Isi Minyak Kereta tips Penjagaaan Kereta

TERSALAH ISI MINYAK KERETA Pernah tak anda alami yang mana kereta anda mengunakan petrol tertapi sal

Cara Pengiraan MUDAH Yang Anda Wajib Tahu

FARAID :Posting kali ini admin kongsikan kepada anda agar anda semua tahu macam mana nak kira bahagi

KEK COKLAT MOIST SEDAP DAN MUDAH : KEK INSTANT MURAH

Assalamualaikum. Entry pertama di tahun 2016 nampaknya nak cerita pasal kek. Kek bukan sebarang

 Tips  Tanya Pakar Motor

HILANG KUASA PECUTAN Masalah Anda : SAYA mempunyai motosikal terpakai Yamaha TZM keluaran 1996. P

Cara mudah buat majlis doa selamat, kesyukuran dsbnya

Cara mudah buat majlis doa selamat, kesyukuran dsbnya terus ke sasaran ialah dengan kita memberi su

Tips Mudah Betulkan Zip Rosak

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Terima kasih kerana sudi di blog ini! Saya doakan anda sentias

Dulu Tidak Solat, Pasangan Ini Kini Mewah & Murah Rezeki Selepas Amalkan Tips Ini.. Apa Rahsianya?

Jika hidup kita dilanda kesusahan, jangan lah putus asa dan tak buat apa-apa. Kita haruslah bersabar

10 TIPS HIASAN DALAMAN RUMAH

ASSALAMUALAIKUMSaya ingin berkongsi gambar dan tips rekaan dalaman rumah yang ekslusif. Ada perkara-

Resepi Mudah Biskut Semperit Tradisi

Hampir semua rumah mesti ada biskut semperit. Malah rumah ibu bapa saya juga, semperit antara biskut

Selamat Menempuh Peperiksaan PMR : Tips persiapan terakhir

Tips persiapan terakhirSebelum peperiksaan Sentuhan terakhirSaat yang tidak panjang ini bagusla

Bijak Tajwid Cara Mudah Mempelajari Ilmu Tajwid ( BUKU & DVD )

Penulis : Ustaz Zamri Harga : RM 25.00        &n

www.myjodoh.net


Dapatkan Waktu Solat terus ke emel anda setiap hari !
Powered by groups.yahoo.com


Baju kurung, tudung, Shop Shoes, Bags, Clothes, tudung bawal, baju raya, fesyen, fashion.