Tips Mudah Betulkan Zip Rosak
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.
Terima kasih kerana sudi di blog ini! Saya doakan anda sentiasa sihat dan ceria selalu.
Selalunya kalau zip beg dah rosak, mesti kita terus buang kan!??

Tapi, kalau beg tu baru jer pakai tiba-tiba zip rosak, takkan nak buang macam tu jer. Sayang tu. Kadang-kadang bukannya murah harga dia.



Ok lah untuk entry kali ni, saya nak share tips mudah untuk membetulkan zip beg rosak.

Cara Betulkan Zip RosakSebelum mulakan 'operasi' betulkan zip ni, anda perlu ada playar. 
Kalau tak der, tebalkan muka g pinjam dengan jiran jer. Macam saya buat...hihi.
Ok lah, step dia mudah jer. 
Anda hanya perlu ketipkan kepala zip belah bawah macam gambar kat bawah ni.


Agak-agak kalau tak faham, mungkin boleh tengok kat you tube ni.
Quick Tip To Repair A Zip: http://youtu.be/Z-s0jJheo6w
Ni beg Si Husna. Hadiah dari mak angkat dia.


Ni beg si Aiman. Beg ni hadiah yang cikgu sekolah bagi. Masa bawak balik tu zip dia memang dah tak berfungsi. Takkan nak buang macam tu jer, sayang kot. Belum guna pun lagi.  

Dah siap...tak sampai 5 minit...hihi. Selamat mencuba!
Sekian dulu entry untuk kali ni, semoga ia memberi manfaat kepada anda dan jangan lupa 'like' entry ni. Mana tahu rakan anda pun mencari info yang sama..:-)



Published: 2015-01-10 Hit: 297 Laman Asal
myJodoh.net
Cara Mudah Halau Anai-Anai Yg Ekonomi
Nasib baik lah rumah aku dinding batu. Kalau dinding kayu sure berlubang dah rumah aku. Macam rumah mak kat kampung lah. Kena tukar papan dinding sebab rosak di .. ..
ak suke tips nie....
Tips mencari pasangan..Datuk Dr. Fadzilah KamsahPART I1. Semua orang ada jodoh atau pasangan yang menanti dan biasanya ia berada tidak jauh dari anda. Jarang orang bertemu dengan jod .. ..
cara mudah untuk mendapatkan kehidupan yang sihat
Tutup lampu ketika tidur - Hasil daripada kajian menunjukkan bahawa pendedahan cahaya lampu pada malam hari akan meningkatkan risiko kanser payudara. Risiko sese .. ..
Wanita Berkerjaya Dan Berpendidikan Tinggi Bukan Mudah Dibentuk ini Ke
Duhai Asshabab Kha, 07 Okt 2010 05:17 | ameera_humaira | Editor: RaIdAh Wahai asshabab (pemuda), Laksanakanlah tanggungjawab .. ..