Tips Mudah Betulkan Zip Rosak
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.
Terima kasih kerana sudi di blog ini! Saya doakan anda sentiasa sihat dan ceria selalu.
Selalunya kalau zip beg dah rosak, mesti kita terus buang kan!??

Tapi, kalau beg tu baru jer pakai tiba-tiba zip rosak, takkan nak buang macam tu jer. Sayang tu. Kadang-kadang bukannya murah harga dia.



Ok lah untuk entry kali ni, saya nak share tips mudah untuk membetulkan zip beg rosak.

Cara Betulkan Zip RosakSebelum mulakan 'operasi' betulkan zip ni, anda perlu ada playar. 
Kalau tak der, tebalkan muka g pinjam dengan jiran jer. Macam saya buat...hihi.
Ok lah, step dia mudah jer. 
Anda hanya perlu ketipkan kepala zip belah bawah macam gambar kat bawah ni.


Agak-agak kalau tak faham, mungkin boleh tengok kat you tube ni.
Quick Tip To Repair A Zip: http://youtu.be/Z-s0jJheo6w
Ni beg Si Husna. Hadiah dari mak angkat dia.


Ni beg si Aiman. Beg ni hadiah yang cikgu sekolah bagi. Masa bawak balik tu zip dia memang dah tak berfungsi. Takkan nak buang macam tu jer, sayang kot. Belum guna pun lagi.  

Dah siap...tak sampai 5 minit...hihi. Selamat mencuba!
Sekian dulu entry untuk kali ni, semoga ia memberi manfaat kepada anda dan jangan lupa 'like' entry ni. Mana tahu rakan anda pun mencari info yang sama..:-)



Published: 2015-01-10 Hit: 164 Laman Asal
Jika Anda Mudah Mengalah...Bagaimana Dengan Si Kecil Ini
SalamSebak aku melihat gambar ini....Nyatalah setiap kekurangan itu ada kelebihan yang Allah berikan. Pada kita yang normal ini, bersyukur dan hargai lah setiap apa yang di kurniakan. .. ..
Kereta Baru Pun Rosak Juga Kalau Tidak Jaga Baik
Panduan Menjaga Kereta Agar Terus Kekal Tip-Top, Tahan Lama dan Menjimatkan Kos Penyelenggaraan. JIKA anda sayangkan kereta yang anda beli dengan harga puluhan ribu ringgit dan bertahun-ta .. ..