Konsep Kssr
Rakaman Pengajaran Makro dan Mikro
Pengajaran makro dan mikro merupakan salah satu subjek pelajaran yang perlu dilalui oleh semua pelajar yang mengambil kursus pendidikan. Oleh itu, di sini saya ada menyediakan contoh rakaman pengajaran makro dan mikro yang telah saya rekodkan semasa sesi pengajaran dilakukan didalam kelas. Sebelum itu mari kita ketahui apakah itu pengajaran makro dan mikro. Menurut sharifah alwiah (1986), pengajaran mikro itu adalah satu teknik pengajaran untuk meningkatkan kemahiran pengajaran guru dalam aspek-aspek tertentu seperti set induksi atau motivasi, penyoalan, variasi rangsangan, penggunaan white board atau papan hitam, alat bantuan mengajar, pengukuhan, penutup dan lain-lain lagi. Dan menurut Mok Soon Sang (2008), pengajaran mikro adalah suatu teknik pengajaran yang mengambil masa mengajar selama 5 hingga 15 minit untuk mengajar sesuatu kemahiran pelajaran dalam sesuatu kumpulan guru pelatih, yang biasanya terdiri daripada 5 hingga 10 orang sahaja.
 Mari kita lihat bersama rakaman yang telah saya sediakan ini : 

Published: 2011-08-12 Hit: 36 Laman Asal
Rancangan Pengajaran Tahunan Kssr Pendidikan Islam Tahun 3
http://www.moe.gov.my/bpk/va2/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=266&Itemid=83 .. ..
Budayakan Konsep Kebersihan Tandas
Oleh DR. IRFAN MOHAMAD RASA tidak puas hati Timbalan Perdana Menteri terhadap mutu kebersihan tandas awam memang tepat. Ketika ini, 30 peratus daripada 16,990 tandas awam milik Pihak Berkuasa Temp .. ..
Bahan Kssr Untuk Satu Malaysia
KSSR Bahan Sokongan >> (NEW) Elemen Merentas Kurikulum - (Kemaskini Jun 2011) Panduan dan Peraturan Pentaksiran Berasaskan Sekolah Surat pekeliling ikhtisas bil 11_2010 .. ..
Definisi Dan Konsep Kemahiran Mendengar
KEMAHIRAN MENDENGAR Definisi kemahiran mendengar Kemahiran mendengar merupakan kemahiran lisan yang paling asas dan ia berlaku pada peringkat penerimaan. .. ..
173 Memahami Konsep Asas Negara Dan Pemimpin Umat Islam
2:46PM - 31 Oct 2014 Anwar: Shafee lebih minat perkara 'ghairah' Ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim mendakwa peguam Datuk Seri Muhammad Shafee Abdullah yang bertindak .. ..