Konsep Kssr
Rakaman Pengajaran Makro dan Mikro
Pengajaran makro dan mikro merupakan salah satu subjek pelajaran yang perlu dilalui oleh semua pelajar yang mengambil kursus pendidikan. Oleh itu, di sini saya ada menyediakan contoh rakaman pengajaran makro dan mikro yang telah saya rekodkan semasa sesi pengajaran dilakukan didalam kelas. Sebelum itu mari kita ketahui apakah itu pengajaran makro dan mikro. Menurut sharifah alwiah (1986), pengajaran mikro itu adalah satu teknik pengajaran untuk meningkatkan kemahiran pengajaran guru dalam aspek-aspek tertentu seperti set induksi atau motivasi, penyoalan, variasi rangsangan, penggunaan white board atau papan hitam, alat bantuan mengajar, pengukuhan, penutup dan lain-lain lagi. Dan menurut Mok Soon Sang (2008), pengajaran mikro adalah suatu teknik pengajaran yang mengambil masa mengajar selama 5 hingga 15 minit untuk mengajar sesuatu kemahiran pelajaran dalam sesuatu kumpulan guru pelatih, yang biasanya terdiri daripada 5 hingga 10 orang sahaja.
 Mari kita lihat bersama rakaman yang telah saya sediakan ini : 

Published: 2011-08-12 Hit: 31 Laman Asal
Budayakan Konsep Kebersihan Tandas
Oleh DR. IRFAN MOHAMAD RASA tidak puas hati Timbalan Perdana Menteri terhadap mutu kebersihan tandas awam memang tepat. Ketika ini, 30 peratus daripada 16,990 tandas awam milik Pihak Berkuasa Temp .. ..
Rancangan Pengajaran Tahunan kssr Sains Tahun 4 2014
SILA KLIK LINK DI BAWAH INI https://docs.google.com/file/d/0B9HJ7ZY_mSN8VlhBVVpkaE9EOTQ/edit .. ..
Sapa Kata Jemaah Tabligh Sesat Jangan Tengok Perangai Sesetengah Ahli
JT atau jama'ah Tabligh diasaskan oleh Mawlana Muhammad Ilyas (lahir 1885M di Kandhala India) pada tahun 1930 di Meerut dan kemudian ibu pejabat JT sekarang ialah di Nizamudin, India. Sekarang g .. ..
Rancangan Pengajaran Harian Kssr 2015
Rancangan Pengajaran Harian KSSR 2015 2015 klik sini untuk mendapatkannya  .. ..