Konsep Kssr
Rakaman Pengajaran Makro dan Mikro
Pengajaran makro dan mikro merupakan salah satu subjek pelajaran yang perlu dilalui oleh semua pelajar yang mengambil kursus pendidikan. Oleh itu, di sini saya ada menyediakan contoh rakaman pengajaran makro dan mikro yang telah saya rekodkan semasa sesi pengajaran dilakukan didalam kelas. Sebelum itu mari kita ketahui apakah itu pengajaran makro dan mikro. Menurut sharifah alwiah (1986), pengajaran mikro itu adalah satu teknik pengajaran untuk meningkatkan kemahiran pengajaran guru dalam aspek-aspek tertentu seperti set induksi atau motivasi, penyoalan, variasi rangsangan, penggunaan white board atau papan hitam, alat bantuan mengajar, pengukuhan, penutup dan lain-lain lagi. Dan menurut Mok Soon Sang (2008), pengajaran mikro adalah suatu teknik pengajaran yang mengambil masa mengajar selama 5 hingga 15 minit untuk mengajar sesuatu kemahiran pelajaran dalam sesuatu kumpulan guru pelatih, yang biasanya terdiri daripada 5 hingga 10 orang sahaja.
 Mari kita lihat bersama rakaman yang telah saya sediakan ini : 

Published: 2011-08-12 Hit: 25 Laman Asal
Apabila Tidak Memahami Konsep agama Itu Nasihah
1. Pemimpin memberikan nasihah kepada rakyatnya kerana semata-matauntuk mempertahankan kedudukannya lalu terjadilah perkara-perkara yang jelek seperti:Memuji diri-sendiri da .. ..
KURSUS KSSR PJ TAHUN 3
Kursus KSSR PJ  Tahun 3 telah diadakan pada 03 hingga 06 Oktober 2012 iaitu pada hari Rabu hingga Sabtu. Ia bermula jam 8.00 hingga jam 4.30 petang. .. ..
Kursus Dalaman KSSR Bahasa Malaysia Tahun 2 (2011)
Tarikh : 25 hb Julai 2011 ( Isnin)Masa : 2 petangTempat : Bilik Pemulihan Khas SK StapokNama Pembentang : Cikgu Jane RambuyanNama Kursus : Kursus Dalaman K .. ..
DSP KSSR 2013
http://www.moe.gov.my/lp/index.php?option=com_content&view=article&id=268:dokumen-standard-prestasi-sekolah-rendah-tahun-1&catid=73:standard-prestasi .. ..