Program Maju DiriProgram Maju Diri (PMD) adalah satu program yang dijalankan di negeri Selangor. Program ini dijalankan untuk murid tahun 4,5 & 6. PMD ini akan dijalankan pada 6 hingga 8 Januari 2010. Sepanjang tempoh 3 hari ini, murid-murid tahap 2 akan mengunakan jadual PMD untuk mengikuti setiap aktiviti yang dirancang mengikut aliran.

Setiap murid dikehendaki menyediakan sebuah buku tulis no. 1 yang akan dinamakan buku Bimbingan & Kaunseling. Sepanjang tempoh 3 hari murid akan menjalankan aktiviti dan mencatat maklumat, pengajaran, nilai-nilai murni aktiviti PMD di dalam buku ini.

Buku B&K bukan sahaja digunakan sewaktu PMD sahaja tetapi akan terus digunakan dari semasa ke semasa sewaktu program anjuran unit Bimbingan & Kaunseling, bimbingan kelas dan ceramah motivasi bagi tahun 2010.
Published: 2010-01-05 Hit: 3 Laman Asal
Gambar Program 2017
 Bacaan Surah Yasin Pengurusan Jenazah Solat Sunat Hajat&nb .. ..
Gambar Program 2018
Mesyuarat Panitia Bil 1 ( 2018 ) .. ..
PELANCARAN PROGRAM MENTOR MENTEE
14 Jan 2018 ( Ahad ) - Pelantikan guru-guru sebagai mentor kepada murid -murid yang dibahagikan mengikut kelas masing-masing telah dilancarkan semalam. Pelancaran telah dirasmikan oleh Tuan Guru .. ..
SEMAKAN KEMASUKAN MURID KE PROGRAM KOLEJ VOKASIONAL & SEKOLAH MENENGAH
Assalamulaikum dan Salam Negaraku 1Malaysia.Kepada lepasan PT3 boleh membuat semakan permohonan ke Kolej Vokasional / SM Teknik melalui url berikut  https://sptv.moe.gov.my/semakan_kvsmt/in .. ..
Memerdekaan Program Sastera
Saya telah berkata bahawa melakukan kegiatan sastera harus penuh komitmen, profesional dan berterusan. Bukan hangat-hangat najis burung, tidak juga melengahkan tugasan yang dipertanggungjawabkan. Jang .. ..