كُنْ أَنْتَ - Be Yourself ( Kun Anta Lyrics : Arab Berbaris + English + Bahasa Melayu) لِأُجَارِيْهِمْ، قَلَّدْتُ ظَاهِرَ مَا فِيْهِمْIn order to keep up with them, I imitated their looks and exteriorUntuk bersama mereka, Aku meniru rupa dan apa yang dizahirkan merekaفَبَدَوْتُ شَخْصاً آخَرْ، كَيْ أَتَّفَاخَرSo I became someone else just to boast,Supaya aku menjadi seorang yang berbeza hanya untuk berbangga
وَ ظَنَنْتُ أَنَا، أَنِّي بِذَلِكَ حُزْتُ غِنَىAnd I thought that through that I gained a fortuneDan aku sangkakan  jika aku lakukan seperti itu akan akan peroleh kelebihanفَوَجَدْتُ أَنِّي خَاسِر، فَتِلْكَ مَظَاهِرBut I found that I'd lost, for these are mere appearancesTetapi apa yang aku dapati hanyalah kerugian, disebabkan luaran semata-mata ini

كورَس:لَا لَا
No no
Tidak, tidakلَا نَحْتَاجُ الْمَالَ، كَيْ نَزْدَادَ جَمَالًا، جَوْهَرْنَا هُنَا، فِي الْقَلْبِ تَلَالًاWe don't need wealth in order to increase in beauty, Our essence is here, in our hearts it shinesKita tidak memerlukan harta untuk menambahkan kecantikan, Kecantikan dalaman (jauhari) ada di sini di dalam hati ia bersinarلَا لَاNo noTidak, tidakنُرْضِي النَّاسَ بِمَا لَا، نَرْضَاهُ لَنَا حَالًا، ذَاكَ جَمَالُنَا، يَسْمُو يَتَعَالَىWe will not seek to please others with that which we deem unbefitting for ourselves, That is our beauty, rising and ascending aboveKita tidak perlu memandang pandangan orang lain untuk apa yang kita tidak adaItulah kecantikan kita semakin bertambah dan meningkat ke atas
Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh, Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh, Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh
كُنْ أَنْتَ تَزْدَدْ جَمَالاًBe yourself and you will increase in beautyJadilah dirimu sendiri pasti akan bertambah kecantikan yang sedia ada أَتَقَبَّلْهُمْ، النَّاسُ لَسْتُ أُقَلِّدُهُم I accept people but I don't imitate themSungguhpun aku menerima mereka tetapi tidak pula aku meniru perwatakan merekaإِلَّا بِمَا يُرْضِينِي، كَيْ أُرْضِينِيExcept for what I agree with, to satisfy myselfMelainkan apa yang aku terima itu aku redha

سَأَكُوْنُ أَنَا، مِثْلِي تَمَامًا هَذَا أَنَاI will just be myself, just the way I am, this is meAku ingin menjadi diriku sendiri seperti diriku sendiri, Inilah akuفَقْنَاعَتِي تَكْفِينِي، ذَاكَ يَقِينِيMy conviction suffices, this is my certaintyKepuasanku mencukupi untuk diriku, Inilah keyakinanku
#كورَس
سَأَكُونُ أَنَا، مَنْ أَرْضَى أَنَا، لَنْ أَسْعَى لَا لِرِضَاهُمْI'll be what I please to be, I won't seek their acceptanceAku akan mengikut kemampuan diriku, Aku tidak perlukan orang lain menerimakuوَأَكُونُ أَنَا، مَآ أَهْوَى أَنَا، مَالِي وَمَا لِرِضَاهُمْI'll be whom I love to be, Why would I care about their acceptanceAku akan jadi apa yang aku cintai ,Kenapa aku perlu peduli tentang penerimaan mereka terhadapkuسَأَكُونُ أَنَا، مَنْ أَرْضَى أَنَا، لَنْ أَسْعَى لَا لِرِضَاهُمْI'll be what I please to be, I won't seek their acceptanceAku akan mengikut kemampuan diriku, Aku tidak perlukan orang lain menerimaku
وَأَكُونُ أَنَا، مَآ أَهْوَى أَنَا ، لَنْ أَرْضَى أَنَا بِرِضَاهُمْI'll be whom I love to be, Why would I care about their acceptanceAku akan jadi apa yang aku cintai ,Kenapa aku perlu peduli tentang penerimaan mereka terhadapku

by : حمود الخضر

Assalamualaikum, readers.... kt atas  QL sediakan untuk readers "Kun Anta' with Arabic lyric dengan barisnya skali.. (Khas untuk belajar Makhraj).. hehe... n maksudnye dlm BI n BM.. (yang ni boleh improve Bahasa Arab anda)..... Have Fun !!  (^_^)

Published: 2015-05-10 Hit: 150 Laman Asal
Lirik Lagu Chantek - Altimet/Adeep (Fabulous Cats)
Hey wanitaGembira dapat berjumpaTeringat kembali kali pertama kita bersuaIngat bila kita bersepatu serupaTak lama dahulu jangan kau kata kau dah lupaKau bersama kaw .. ..
Lagu Rasmi Kampung Gelang Chinchin - Muafakat Menjulang Kecemerlangan
Bumi Indah Bumi BertuahTempat Lahir Anak SejatiTerpahat Hati Jantung BerdetikDesa Tercinta Ada DisiniIndahnya Puteri.. Putera TerpanaMenolak Rasa Dicabarnya DiaDari Situ Kisah BermulaMenjadi Ilh .. ..
Facebook Scam Alert - What Really Happens When You "Like"
Source :http://news.yahoo.com/blogs/upgrade-your-life/facebook-scam-alert---what-really-happens-when-you--like--150959399.html#more-idYou’ve seen those pictures posted on Facebook .. ..
Checklist : Barangan Breastfeeding (Brand Avent)
ASSALAMUALAIKUM :) BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIMKali ni nak tunjuk barangan breastfeeding yang aku dah beli , botol dan breastpump . Kat entry Checklist : Barang Keperluan Baby Newborn tadak gam .. ..