Penampilan Raja Permaisuri Perak dan Tengku Permaisuri Selangor Ketika Pertabalan. Istiadat Pertabalan Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong Ke-15 menyaksikan keberangkatan Raja-Raja Melayu dan Raja-Raja Permaisuri ke Istana Negara. Dua orang Permaisuri yang mendapat perhatian pada istiadat kali ini ialah Duli Yang Maha Mulia Raja Permaisuri Perak Tuanku Zara Salim dan Duli Yang Maha Mulia Tengku Permaisuri Selangor Tengku Permaisuri Norashikin. Keberangkatan tiba 2 orang Permaisuri ini menarik perhatian rakyat jelata dengan gaya dan penampilan yang anggun dan menawan. Ini merupakan Istiadat Pertabalan Yang Di-Pertuan Agong yang pertama buat kedua-dua Permaisuri ini. Busana songket dipakai kedua baginda ditambah dengan tiara terletak kemas di jemala menaikkan aura diraja kedua-dua Permaisuri ini. 
D.Y.M.M. TUANKU ZARA SALIM.
Duli Yang Maha Mulia Raja Permaisuri Perak Darul RidzuanTuanku Zara Salim,D.K., D.K.S.A., D.K.A.
ISTIADAT PERTABALAN :ISTIADAT SANTAPAN DIRAJA :D.Y.M.M. TENGKU PERMAISURI NORASHIKIN.
Duli Yang Maha Mulia Tengku Permaisuri Selangor Darul EhsanTengku Permaisuri Norashikin Abdul Rahman,D.K., S.P.M.S.
ISTIADAT PERTABALAN :ISTIADAT SANTAPAN DIRAJA :


Published: 2017-05-02 Hit: 319 Laman Asal
Bubar DUN: 10 ribu Pemuda PAS Perak bersedia
IPOH, 21 Jan: Satu Himpunan 10 ribu Pemuda PAS Perak (HEMPAP) akan diadakan pada 31 Januari ini sebagai persiapan dewan itu menggerakkan jentera mereka berdepan pembubaran Dewan Undangan Negeri .. ..
KSSMOA HARI KEDUA :KAMI JAGUH TAKRAW SELURUH SELANGOR !
Salam 1 Sukan..Bergambar kenangan bersama pegawai teknikal dan kesemua murid sekolah di hari kejohananKebitaraan pasukan sepak takraw SKTAR tahun 2013 terus bergemerlapan tatkala seka .. ..
Kisah Pisang Raja Udang Di Bulan Ramadhan
Hari ini aku ingin berkongsi cerita mengenai sejenis buah tempatan. PISANG!Ape yang menarik mengenai pisang yang aku makan ni adalah rupa luarannya yang lain dari pisang yang lain. Pisang ni .. ..