KEISTIMEWAAN NEGARA KITA
           Negara kita dikenali sebagai Malaysia dan terkenal di seluruh dunia kerana mempunyai keistimewaannya yang tersendiri.Terdapat pelbagai kaum di negara kita seperti melayu,cina,serani,iban dan kadazan.Walaupun terdiri daripada pelbagai kaum,kita dapat hidup dalam suasana yang aman dan harmoni.
           Sepanjang tahun,pelbagai perayaan disambut oleh setiap kaum dalam suasana yang meriah.Rumah terbuka sering diadakan untuk mengeratkan hubungan antara jiran dan sahabat – handai.Orang melayu menyambut Hari Raya Puasa pada 1 Syawal manakala Orang Cina menyambut Tahun baru Cina.Selain itu,Hari Deepavali dirayakan oleh kaum India,Hari Natal disambut oleh masyarakat yang beragama kristian.Suasana sungguh meriah pada musim perayaan kerana semua kaum di Malaysia akan turut memeriahkannya. Ini sejajar dengan perjuangan 1 Malaysia ke arah perpaduan nasional.
           Permainan tradisional pula terdiri daripada wau,gasing,congkak,dam cina dan kadani.Permainan tradisional seperti ini dimainkan oleh pelbagai kaum dalam sukaneka dan pertandingan. Dengan ini seni permainan ini tidak luput ditelan zaman.
           Negara kita juga mempunyai tempat yang menarik untuk dikunjungi seperti tempat – tempat bersejarah tempat peranginan,pulau – pulau yang indah dan pantai yang bersih. Para pelancong gemar berkunjung ke tempat – tempat ini sepanjang tahun untuk berekreasi. Ituah keistimewaan negara kita.
Published: 2012-12-21 Hit: 64 Laman Asal
101 Mutiara Kata Kehidupan Yang Perlu Kita Baca
Terkadang mutiara kata atau bait-bait kata seumpama ini tidak sekadar suatu pembacaan sahaja. Namun lebih daripada itu untuk kita faha... Terkadang mutiara .. ..
DARI ALLAH KITA DATANG...KEPADANYA KITA KAN KEMBALI
ASSALAMUALAIKUM,Sebagai menyahut seruan dakwah siber, akhirnya ana membuat keputusan untuk membuka blog peribadi yang seadanya ini. ( Heh, sempat tidak nak update ari2 ni..., Ya ALLAH berilah aku isti .. ..
DARI ALLAH KITA DATANG... KEPADANYA KITA PASTI KEMBALI...
Jam 09.58.02 malam, sedang ana khusyuk menanda skrip jawapan exam PISMP Sem 3, handphone berbunyi menandakan ada sms baru masuk. Pantas tangan mencapai dan melihat. Terpaku sebentar... Ye ke msg .. ..
Abang Doakan Rumah Tangga Kita Sampai Syurga
Seorang lelaki telah mendirikan rumahtangga dengan seorang wanita yang solehah . Hasil daripada perkahwinan ini mereka telah di kurniakan beberapa orang anak lelaki dan perempuan . Ke .. ..
Cinta Kita
Bismillahirrahmanirrahim...  "Ya Rabbi, pegang hati ini, dakaplah ia seerat-eratnya, jangan sesekali biarkan ia termiliki oleh makhlukMu, ku tidak sanggup menggant .. ..