CARA MASAK NASI ARAB CHICKEN MANDY DENGAN REMPAH USTAZAH


REMPAH YANG DIJUAL ANTARANYA NASI ARAB MANDI,KERUTUK,RENDANG,KUZI,SUP DAN LAIN2.HUBUNGI YATI AMIN 012-3228136  https://www.facebook.com/yati.amin atau https://www.facebook.com/zaiti.akhtarramli....WHATSAPPS PUN BOLEH LAYAN....KINI SEMUA ORANG BOLEH MEMASAK!!!!!!!!SIMPAN STOK UNTUK HARI RAYA HAJI PULAK....

  
  KOMEN DARI USAHAWANITA REMPAH/PERASA ICE BLENDED/CHEF USTAZAH WAN HABSAH  INSYALLAH Maju Terus Maju   1.Rendam beras selama 2 jam..tos  2.Masukkan 1.4 liter air dan rempah nasi arab kedlm periuk, masak hingga mendidih masukkan garam 2 sudu besar  3.Masukkan ayam ke dalam periuk sehingga ayam 1/2 masak
   4. Masukkan ayam dlm rice cooker dan campuran rempah dari periuk kemudian beras
5. GARAM tadi pastikan jangan lupa 2 sudu besar ye kalau tidak tawar leseh le jawabnya untuk 1kg beras  dan..biar sehingga air kering.

Dah kering sudah......


6. Ba kar sedikit arang dan celupkan kedalam takungan minyak di dalam periuk bagi mendapat aroma asap tutup periuk biarkan dlm 5 minit

7. Gemburkan nasi menggunakan garpu   Nak cantik lagi bubuh sedikit pewarna dan hiasan seperti berikut
 
Amat mudah ..pastikan anda mencuba .Dapatkan rempah nasi arab dan rempah terpilih dari wakil pengedar Melaka Yati amin/ Zaiti Akhtar Ramli


 Apo lae bismillah Jomput makan yooo.. salatoh:
2biji tomato
2biji cili besar
4 biji cili padi
sebelah bwg besar
garam + perahan limau nipis atau lemon lagi sedap
campur 1/2 cwn air
blend kasar semua bahan

zabadi:
carrot dihiris halus memanjang
timun ptg ikut suka..dadu pun boleh
tomato..
gaul bersama yogurt/moyonise
hidang bersama hirisan bawang..

 UNTUK MEMASAK NASI ARAB MAKLUBAH PULAK SILA KLIK LINK DI BAWAHhttps://www.facebook.com/photo.php?v=442516389188652&set=vb.100002908834275&type=2&theate
Published: 2013-07-17 Hit: 40 Laman Asal
kEnaNgan dengan Kak Senior
masA nie sem lepas...kitaowang kat pantai,owang tengah tension2 perah otak nak baca buku kitaowang leh plak happy go lucky!!! mana taknye mgu depan tu dah final..blaja2 gak tapi kitaowang tak na .. ..
Bagaimana Mengajar Anak Usia 1 Hingga 3 Tahun Dengan Berkesan
Anak yang berusia 1 hingga 3 tahun berada dalam fasa yang sangat penting. Diusia inilah pembelajaran pertama dan pemikiran kreatif mereka terbentuk. Pada usia ini juga anak suka copy apa yang kita bua .. ..
KisaH NABI MUHAMMAD denGAn pEngEmis bUTa
“Wahai saudaraku! Jangan engkau dekati Muhammad itu. Dia orang gila. Dia pembohong. Dia tukang sihir. Jika engkau mendekatinya, engkau akan dipengaruhinya dan engkau akan menjadi seperti dia, .. ..
BERMEGAH-MEGAH DENGAN MASJID
Dari Anas bin Malik r.a. bahawasanya Rasulullah saw. bersabda: "Tidak berlaku (terjadi)hari qiamat sehingga umat ku bermegah-megah (dengan binaan) masjid".(Riwayat Abu Daud)Keteranga .. ..