Entri terakhir untuk percutian di Langkawi...sepatutnya kena buat entri awalkan...sebab sampai jer terus check in hotel dulu...hihihi....biasanya kalau nak ke mana-mana my hubby yang akan uruskan hotel...tapi kali ini aku yang beritau nak duduk di mana...aku sengaja pilih Dayang Bay Service Apartment kerana ia terletak di Kuah,...tempat paling dekat untuk bershopping sebenarnya...hihihi...untuk meyakinkan lagi en.hubby hotel ini baru jer dibuka bulan November tahun lepas ..tak sampai setahun pun....kalau dari main road tak beberapa nampak...kedudukan hotel agak tersorok...dari main road akan jumpa Hotel Langkasuka, depan sikit ada Kedai Warisan (tempat shopping pinggan mangkuk best jugak) masuk kiri...jumpa Simfoni Resort dan baru nampak Dayang Bay Service Apartment
Bila sampai jer as usual terus ke lobby hotel untuk check in....   Memang aku impress sangat....lobby yang sangat  luas...dengan hiasan lampu yang menarik....konsep open air.. Luas sangat kannn....kami sampai lebih kurang pukul 1 tengahari....tapi tak boleh masuk sebab bilik tak ready lagi...lepas bershopping di Hj Ismail pukul 4 petang baru kami ambik kunci    besar sangat resort ini....lorong menuju bilik kami...
Ini lah bilik kami.....memang selesa
Kami memilih seaview....ada balkoni di luar...   memang indah sangat pemandangan dari dalam bilik....segar mata dibuatnya....   kebetulan ada Badminton Piala Thomas....dari lepas dapat kunci bilik sampai la Piala Thomas habis kami duduk dalam bilik..dah habis baru keluar untuk dinner...kami ke Pantai Cenang....layan Hj Ramli Ikan Bakar...
memang sedap....ikan, udang dan sotong memang segar....dan ini memang tempat kami selalu dinner di Langkawi  Malam kedua..dinner kami masih di Pantai Cenang...Iranian Restoran....not bad....   Hotel ini tidak menyediakan iron kat dalam bilik....semua pengunjung yang hendak menggosok baju kena pergi di tingkat 2 dalam bilik khas....bukan setakat iron room...mesin basuh pun turut disediakan pada sesaper yang nak mendobi....not bad kannn.....   Ada 4 meja iron disediakan....   awal pagi kami sarapan di coffee house...memang dah termasuk dalam pakej....well....tak ada yang special....standard breakfast...2 hari kami breakfast di sini menu lebih kurang sama jer...
  sempat posing dari balkoni...melihat keindahan yang mengasyikkan.....masa ini hujan....
selepas hujan berhenti.....sangat cerah....    landskap yang sangat menarik....menuju ke swimming pool..  cantik sangat .....   swimming pool yang besar....seolah-olah bersambung dengan lautan.... ada 3 jenis swimming pool khas di sediakan....untuk kanak-kanak, untuk orang dewasa (mixs) dan ada swimming pool khas untuk wanita....first time aku pergi hotel or resort yang menyediakan swimming pool khas untuk wanita sahaja...terbaik!!!! Jacuzzi pun ada....syokkannn.....
di lobby hotel juga turut sediakan pool table...   Oleh kerana resort ini masih terlalu baru banyak lagi kerja-kerja pembinaan yang sedang dibuat....untuk bilik pengunjung hanya beberapa level sahaja yang baru dibuka....masa aku di sini nampak banyak tilam dan furniture baru masuk...bila dah siap sepenuhnya nanti aku percaya Dayang Bay Service Apartment ini akan menjadi resort tumpuan pegunjung kerana memang banyak sangat fasiliti yang disediakan dengan kawasan resort yang amat luas.
Hit: 13 Laman Asal