Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia.

Selamat Hari Raya buat semuaaa...
Hehehehe...rasanya dah lame gile aku tak jenguk ke rumah aku ni.. malas...heheheh..malas ubatnya takde kecuali mati je...tapi hal duniawi ni, tinggal pun xpe..

Aku baru-baru ni diinform oleh member aku pasal ICS (Ice Cream Sandwich), boleh ke tukar OS (Operating System) Gingerbread 3.2 ke ICS 4.0.4?
Aku cuma pernah dengar, tapi tak Googling lagi.. So, cuma cakap MESTI boleh punya... Ceh..kompiden siut... tapi....memang boleh pun.. dan berjaya dengan jayanya tanpa masalah walupun pada peringkat awalnya ada bug pada Wifi, namun dah diperbaiki dan diuji (sendiri), memang no problem..
Ni serba sedikit result yang aku dapati setelah mengetest OS ICS 4.0.4 pada Tab 7Plus aku..
1. Icon lebih besar dan cantik-cantik.
2. Respon touch lagi baik
3. Function On/Off/Lock button ditambah baik. (Data Network Mode, Restart)
4. Function Tap and Hold pada Homescreen ditambah baik.
5. dan boleh di ROOT! (ni yang penting...utk aku je)

Okeh...ni aku tunjukkan sket cara-cara untuk upgrade Tab 7Plus korang kepada ICS.. TAPI....SEBELUM TU...

Hit: 35 Laman Asal