Assalammualaikum…
Alhamdulillah,,bersyukur saya kehadrat illahi Kerana dengan limpah kurniaanya dapat lah saya Berucap di pagi yang indah ini….opss lebih2 pula opah ni.. Saja nak flashback ayat karangan ucapan masa sekolah2 dulu..kihkihkih
Hari ini rasanya tak ada apa Yang opah nak ngomelkan+mengarutkan Cuma opah nak kongsi enam baris ayat ini.. Tapi opah rasa semua pernah dengar ayat ni.. Kat facebook pun opah ada post ayat ni..


Tidak semestinya yang bertudung itu baik, Dan semestinya orang yang baik itu bertudung..
Tidak semestinya orang yang solat itu beriman,, Dan semestinya orang yang beriman itu akan solat.
Tidak semestinya orang yang miskin itu malas,, Dan semestinya orang yang malas itu akan miskin..
Based on ayat di atas ini.. Opah dapat simpulkan yang kita janganlah Menilai orang dari luaran sahaja… Tetapi yang wajib tetap wajib… Yang haram tetap haram.. Matlamat tak menghalalkan cara….
Jangan ditenung sahaja ayat ini.. Tapi renung2kanlah… J
Hit: 23 Laman Asal