Syarat wajib, kena aktifkan akaun Tabung Haji di Maybank, boleh daftar melalui mesin ATM Maybank.
Kaedah semak baki Tabung Haji secara online melalui Maybank2u. Login ke akaun Maybank2u anda. Klik pada Account & Banking. Kat mana harus klik saya highlightkan dengan kotak merah. Akan keluar paparan seperti gambar di atas. Klik pada transfer. Selepas anda klik transfer, akan keluar paparan seperti dalam gambar di atas, sila klik pada Tabung Haji. Bila dah keluar paparan seperti gambar di atas, klik Balance Inquiry, yakni untuk pertanyaan baki. Kalau nak pindahkan duit dari akaun Maybank masuk ke Tabung Haji, anda klik Fund Transfer. Boleh juga buat pendaftaran haji melalui maybank2u, sila klik pada Hajj Registration dan ikut langkah yang di paparkan di skrin.
So, tadi bila dah klik Balance Inquiry, paparan seperti gambar di bawah akan muncul di skrin anda. Sila klik pada tulisan TH Account seperti dalam kotak merah dalam gambar. Nanti automatik akan muncul nombor akaun Tabung Haji anda, nama anda, baki semasa (current balance) dan jenis akaun anda. Ok siap! Dah puas hati tengok, sila logout & clear history untuk keselamatan.
Sekian...harap dapat membantu. Oh ya, anda juga boleh semak melalui MyTaha.Com.My  Kerinduan yang tidak mungkin akan pernah pudar..murahkan lah rezeki kami Ya Allah..
Hit: 28 Laman Asal