Yang mana 1 idaman kalbu. Ho ho, apa jadahnye yang mane 1 idaman kalbu, nak kahwin dah ek. Ho ho, itu cerita kemudia la. Last week ada la kesempatan untuk masuk competiton futsal ngan bdk2 BAHAN anjuran bdk ELITE (rasenya bdk2 english language kot). Dah kat final year nie, ada la sorang kawan tue cakap, ni jela masa yang ada kite nk wat team main same2. Untuk suke2 jer. Nak dikira, bdk2 BAHAN ni pon, kitorang ni bukan nye ramai sgt. Dah la x ramai, yg reti main bola / futsal pon bukan nye ramai. Tp, final year punye pasal, ajak jela sape pon main wat kasi cukup kuota pemain. Ada 2 yg x pernah main / tau undang2 futsal pon kitorang ajak main. Final year la katakan.

(Click the picture to enlarge it ) Inilah gelanggang 1st & 2nd game kami Budak-budak comitee
Aksi-aksi game pertama
1st choice goalkeeper kami
Ni reserve goalkeeper kami, suke betol dia
Eh, ada plak penyokong datang kasi sokongan, terharu betol
Kejar bola tu, kejar

Kejar weh kejar
Aigo... weh, asyik keja bayang jer nie
Arr... cepat counter cepat...
1
2
3
Ni gambar pas menang 2nd game, gambar pas kalah 1st game x de, tu pasal ar nampak gembira aje
weh, mokh, 2nd game ko kna drop, sori, ganti keeper reserve plak.. Huh

So ble dah cukup orang nak main nie, training pon x pernah wat sama2, nak kna trun main 1st game. Aku pon yg jarang2 trun riadah ptg2 pon dok main gak. Risau gak takut2 x cukup stamina / fitness nak trun main nie. Kecergasan yang dah x peak macam dlu lagi, maklum lah, dah final year, kadanag2 tue, balik bilik pon ble dh lewat ptg. Nak trun bersukan pon dah x de mood.

Pendekkan cerita, so kitorang pon main la 1st game kitorang 2  kat futsal court male sport complex. Ada 4 group semua nya, with 3 team for each group. Juara n naib juara each group will advance into the quater final. So, senang kata, kalau dapat menang 1 game pon dah cukup. 1st game kitorang, trun dengan penuh semangat, tp, kitorang kalah 0-2. Rasenya game tuh, br seminit lebih  start kitorang dah kena 1 kosong . Huh, dah nampak dah alamat x baik ni (utk group stage, each half kitorang main 5 min with 1 min rest for the interval). Kire, bajet mase tue, maybe kitorang x panas lagi kot. Nie alasan biasa ble kalah ar.

warming up before kick off game quarter finalIni keeper sudah kena drop ar, off form.. huh
Keeper reserve siap leh timang-timang bola lagi, gempak kotTengok tuh, siap gayut2 kat tiang gol lagi
Suke btol dia posing
Kire ore tue, cukup dok?
Weh.. ref kayu.. lambat btol ar
Cantik skali sepakkan penalti yang diambilGaya cam Messi plak
Game x abs lagi nih, dorang dh suka2 plakGaya tenang keeper dipenentuan sepakkan penaltiKonsentrasi tinggi diperlukan
Get set go...dan itu dia goal kemenangan kami
Wajah-wajah gembira lepas menangFokus tengok potential opponent next game, yer ar, dah menang katakan

Tewas game pertama, bermakna kitorang x de choice lain except utk menang next game jika mahu ada harapan utk melayakkan diri ke suku akhir. Masuk 2nd game focus permainan hanye utk menang, dan alhamdulillah, kemenangan dapat dicapai. Kitorang menang 2-0,misepoy score 1 (ni sorang kitorang import, dia bkn bdk2 BAHAN), n 1 lagi he he.. ak score gak sebijik. Yang ak ngat, goal keeper dorang ntah apa mimpi dia pg kutip bola kat tepi court, n then sepak ketengah court, tp, malang nasib dia coz dia rembat, tp, x sampai kat member, tp sampai kat aku, then ak pon merembat aje la n masuk trus dlm goal. Maybe nasib gak kot coz aku rembat gune my weaker foot, bola pegi x laju, tp accurate ke goal. so, menang dpt msk quater final. (fyi, team yg kitorang kalahkan ini juga kalah dlm game kedua mereka, sebab 2 kitorang dpt layak next stage)

Suku akhir lak, kitorang lawan team yg kitorang rase agak kuat gak. Game ni mmg best coz, game ni kitorang menang after buat comeback selepas ketinggalan 0-2 diseparuh masa pertama. Tp kitorang bangkit utk mengikat keputusan menjadi 2 sama hasil jaringan Liespirit n Joe. Perlawan dilanjutkkan ke penentuan sepakkan penalti dimana sekali lagi kitorang melakukan comeback disaat genting. 1st taker, Joe ambik, tp keeper dorang dh save, tanda2 nak kalah sudah kelihatan. Tp goal keeper kite menjadi penyelamat apabila meyelamatkan sepakan penalti yang terakhir lawan yang membawa kita ke sudden death sepakkan penalti. Pemain terakhir kita, misepoy, berjaya menyempurnakan sepakkan itu dan membawa kita ke separuh akhir.

Huh.. nak cite pasal semifinal lagi, tp cm dah penat menulis plak. Lain kali ar yer ble ak rajin nnt. Ha ha
eh, sebenarnya cm dah lari lagi la dr tajuk sebenar entri kali nie, which one... lain kali ar aku cite ek.. ha ha

p/s - dapat luka2 kecil kat lutut (kanan n kiri) sebab wt diving ms main semifinal arituh. Nnt cite lagi.. ha ha
x pasal2, nak jalan pon dh susah, sj carik penyakit...
Hit: 19 Laman Asal