Dah lama saya teringinnnnnnnnnn sgt nk makan kuah kacang + daging bakar + nasi himpit (ala-ala satay tp bukan satay) hehehe... pelik kan??? satay la tu namanya kan??? dah dapat makan satay hari tu, tp xpuas jugak sbb bukan satay yg selera ini mahukan.... so saya mencari resepi satay dlm internet (hehe.. cari resepi satay jugak...ntah ape2 la kan????) tu la.. saya pun xpaham ape yg bby saya nk makan sebenarnya ni..hihi salah kan baby dlm perut tu.... mungkin dia nk mkn yg mama dia masak kot... so wekend last week, bertungkus lumus la saya masak dan maka terhasil la ape yg saya inginkan itu...maka puas la hati ini dpt mkn ape yg dihajati.... lepas la satu lagi hajat...hahaha...
jom kita saksikan gmbr2 hasil masakan pd hari tersebut yer....
 ini kuah kacang, tp rasanya kureng menjadi sket... tp bole la...
 ini daging yg diperap cam nk buat satay tp bakar dlm kuali tu yg jadi namanya satay kuali hahaha..... (mmg itupun selera ini nak mkn huhu....) pelik tp benar...
 nasi himpit... cap adabi jer, rebus ajer then potong then ngapp...hahaha... ummmppp puas dpt mkn ini ngn kuah kacang td...
 ini tambahan, jemput2 pisang (feberet my hubby), sabtu balik kg sbb ank sedara accident, masa kt kg bwk balik pisang tu yg bole buat jemput2 tu..sgt sedap w/pun hitam...hehehe... biasa saya mana perfect rupa paras masakan saya...hihi
 ini  la yg saya + my heroes jamu dipagi (dh nk tghri actually) ahad hr tu... perasan x ade satu yg miss???? iya betul... saya lupa beli timun, dh balik kg kg lupa amik timun tp saya amik ulam kacang botol jer, so my hubby ckp bole la buat syarat sbb xsedap mkn xde ulam.... so....
ini la kacang botol + bwg yg dipotong utk dimakan ngn satay kuali saya...hahaha.....
Tapi alhamdulillah... selera saya dipenuhi...sedap sgt tekak ini dpt makanan yg diidamkan....itu la kan dah nama pun pregnant mmg mngidam yg tu, yg tu jugak dia nak...hihi....dh dpt mkn satay @ satay station glamor kt KL tu pun x sama tau....hihi...
Hit: 28 Laman Asal