Antara kebaikan yang kita boleh dapat dalam teh hijau Penuh dengan antioksida – dimana boleh menolong mengurangkan lemak2 atau kolestrol dalam badan,Menjaga tekanan darah, Merawat batuk,Menguatkan sistem kekebalan tubuh melawan penyakit, Kaya dengan EGC (Epigallocatechin) dan GC (Gallocatechin) iaitu antioksida yang kuat serta dapat menolong mencegah dan menghancurkan sel2 kanser,Mencegah penyakit Kardiovaskular (penyakit jantung dan penyumbat arteri). Menghilangkan stress dan menolong mengendurkan saraf, Boleh mencegah penyakit Demensia dan Amnesia,Meredakan gangguan seperti tidak boleh tidur dan gelisah,Kulit menjadi cantik, bersinar, rambut sihat dan awet muda. Baik untuk mengubati dan mencegah Osteoporosis (penyakit tulang) dari kereputan dan patah. Teh hijau juga mempunyai kalsium dan jika sesiapa tidak suka minum susu kerana rasanya maka bolehlah menggantikan dengan minuman teh hijau. Teh dari ekstrak daun gaharu dapat meredakan kesan sakit kepala, loya, muntah dan ketegangan. Ia juga berperanan menyelesaikan masalah kesukaran untuk tidur. Bagi wargatua, ahli sukan dan pekerja yang menggunakan kekuatan tenaga, teh ini membantu meringankan sakit / sengal sendi, ketegangan anggota badan dan urat serta mempercepatkan kesegaran dari kepenatan. Teh Gaharu mengandungi khasiat kalsium yang tinggi dan baik untuk penjagaan tulang. Secara aslinya teh ini dapat meringankan beban penyakit darah tinggi, lemah jantung, gout, “migraine” dan barah.Teh Gaharu baik untuk sistem pemakanan dan kesihatan.
Minumlah Teh Gaharu untuk menikmati kesegaran dan keistimewaannya yang unggul.
“GAHARU adalah Raja Segala Pokok dan Raja Segala Teh” Buah Mulberry boleh dimakan segar atau dibuat jem. Ianya baik untuk pengaliran darah, elok untuk buah pinggang dan merawat masalah lemah, keletihan, anemia dan masalah rambut beruban.Malah jus Mulberry dikatakan bagus untuk merawat masalah sembelit dan pening.Daun Mulberi pula boleh dikeringkan dan dijadikan teh yang juga mempunyai beberapa khasiat untuk mengubati batuk, selsema dan demam panas. Juga elok untuk merawat penyakit darah tinggi dan kencing manis. Lemon mengandungi sekitar 5 peratus asid citrit dan merupakan sumber yang kaya vitamin C.
Lemon juga mengandungi vitamin B, riboflavin dan mineral seperti kalsium, magnesium, fosforus serta protein dan karbohidrat.
Hit: 29 Laman Asal