Program Maju DiriProgram Maju Diri (PMD) adalah satu program yang dijalankan di negeri Selangor. Program ini dijalankan untuk murid tahun 4,5 & 6. PMD ini akan dijalankan pada 6 hingga 8 Januari 2010. Sepanjang tempoh 3 hari ini, murid-murid tahap 2 akan mengunakan jadual PMD untuk mengikuti setiap aktiviti yang dirancang mengikut aliran.

Setiap murid dikehendaki menyediakan sebuah buku tulis no. 1 yang akan dinamakan buku Bimbingan & Kaunseling. Sepanjang tempoh 3 hari murid akan menjalankan aktiviti dan mencatat maklumat, pengajaran, nilai-nilai murni aktiviti PMD di dalam buku ini.

Buku B&K bukan sahaja digunakan sewaktu PMD sahaja tetapi akan terus digunakan dari semasa ke semasa sewaktu program anjuran unit Bimbingan & Kaunseling, bimbingan kelas dan ceramah motivasi bagi tahun 2010.
Published: 2010-01-05 Hit: 4 Laman Asal
Ekspedisi Berakit Merentasi Sungai Nenggiri Dan Program Jiwa Murni
ASSALAMUALAIKUM.. weehoo ! how are you ? harap korang semua sihat2.. Cuti mid sem yang best ! thats it ! Nak tercabut skru tgn bak hang..haha..tahu s .. ..
Konon Melaka Maju Menteliti Masih Kuno
Assalamualaikum .. Salam Hormat  Malam tadi Program Ceramah Penerangan Pas Cawangan Bukit Pulau Kawasan Bukit Katil diganggu lagi. Insiden yang berlaku ini bukan lah   .. ..
Imam Muda Asyraf Mai UNISEL Dalam Program ZERO TO HERO...
Alhamdullillah...aq bru balek dr program "ZERO TO HERO" brsama Imam Muda Asyraf...dy dtg ke unisel krn diundang menjayakn program trsebut...mmng best!!cme xbrkesempatn nk .. ..
Kolaborasi Program Kputm Bersama Kpums 2017
WAKIL AMT KPUMS KE UTM, SKUDAI, JOHOR .. ..