Penampilan Raja Permaisuri Perak dan Tengku Permaisuri Selangor Ketika Pertabalan. Istiadat Pertabalan Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong Ke-15 menyaksikan keberangkatan Raja-Raja Melayu dan Raja-Raja Permaisuri ke Istana Negara. Dua orang Permaisuri yang mendapat perhatian pada istiadat kali ini ialah Duli Yang Maha Mulia Raja Permaisuri Perak Tuanku Zara Salim dan Duli Yang Maha Mulia Tengku Permaisuri Selangor Tengku Permaisuri Norashikin. Keberangkatan tiba 2 orang Permaisuri ini menarik perhatian rakyat jelata dengan gaya dan penampilan yang anggun dan menawan. Ini merupakan Istiadat Pertabalan Yang Di-Pertuan Agong yang pertama buat kedua-dua Permaisuri ini. Busana songket dipakai kedua baginda ditambah dengan tiara terletak kemas di jemala menaikkan aura diraja kedua-dua Permaisuri ini. 
D.Y.M.M. TUANKU ZARA SALIM.
Duli Yang Maha Mulia Raja Permaisuri Perak Darul RidzuanTuanku Zara Salim,D.K., D.K.S.A., D.K.A.
ISTIADAT PERTABALAN :ISTIADAT SANTAPAN DIRAJA :D.Y.M.M. TENGKU PERMAISURI NORASHIKIN.
Duli Yang Maha Mulia Tengku Permaisuri Selangor Darul EhsanTengku Permaisuri Norashikin Abdul Rahman,D.K., S.P.M.S.
ISTIADAT PERTABALAN :ISTIADAT SANTAPAN DIRAJA :


Published: 2017-05-02 Hit: 383 Laman Asal
Kaitan Kesultanan Perak dan Beting Beras Basah
Kaitan Kesultanan Perak dengan Beting Beras Basah telah wujud sejak zaman Sultan Muzaffar Syah 1 ( 1528 – 1549 ). Sejak itu, setiap Sultan Perak yang akan ditabalkan disyaratkan datang ke Beting Ber .. ..
Panas Krisis Menteri Besar Selangor Kenyataan Media Dato Seri Anwar I
Salina Tukol shared Perubatan Asma Nur's photo. 17 hrs · Perubatan Asma Nur KHASIAT LIMAU NIPIS DAN RAHSIANYA Limau nipis ubat paling mujarab bagi mematahkan tindak b .. ..
Mungkin Ini Yang Menyebabkan Pemain Selangor Bersemangat Pada Tempoh H
Dr Mahathir Mohamad today decried discrimination following Home Minister Ahmad Zahid Hamidi’s remark that the former premier may be probed over his remarks Prime Minister Najib Abdul Razak. .. ..
Kerajaan Selangor Selesai Masalah Hak Milik Tanah
Sekumpulan 129 pemilik rumah di Lestari Perdana semalam bersyukur dan berterima kasih kepada Kerajaan Negeri yang berjaya menyelesaikan masalah hak milih tanah mereka yang berlanjutan lebih 10 tahun. .. ..