PROJEK IC - RANCANGAN PR JAJAH NEGARA MALAYSIA
Selepas kes kemasukkan pendatang asing di Sabah serta pemberian kad pengenalan kepada mereka dihebahkan, akhirnya Kerajaan Malaysia memutuskan menubuhkan Siasatan DiRaja (RCI) untuk menyiasat kes berkenaan. RCI mulakan siasatan tahun 2012 sehingga 2014. Akhirnya RCI memutuskan pemberian kad pengenalan dan kerakyatan kepada pendatang asing bukanlah perbuatan Kerajaan sebaliknya sindiket yang didalangi oleh pekerja JPN Sabah sendiri. Kesemua penjawat awam terbabit telahpun ditangkap.
Namun begitu, kebanjiran pendatang asing terus menjadi masalah kepada negara. Kehadiran mereka memberikan imej negatif kepada negara. Masalah sosial, penyakit berjangkit dan sikap buruk mereka jelas mendatangkan masalah kepada rakyat.
Sehingga kini, Kerajaan Malaysia gagal memberikan jumlah yang tepat mengenai PATI kerana Kerajaan sudah tidak berupaya mempertahan dan mengawal sempadan negara.Selain sikap Kerajaan Malaysia, sikap rakyat sendiri terutama orang Melayu turut menyumbang kemasukkan PATI. Orang Melayu memang dikenali sebagai bangsa lemau. Mereka enggan mengotorkan tangan membuat kerja kerja ladang, pembinaan sehinggalah pembantu rumah. Kerana mereka, Kerajaan terpaksa membawa masuk pekerja asing sehingga akhirnya kemasukkan mereka menjadi tidak terkawal.

Sudah tiba masanya Kerajaan mengambil tindakan tegas. Hentikan kemasukkan PATI walau dengan apa cara sekalipun. Buru semua pendatang, kenakan hukuman sebat sehingga 30 sebatan. Karamkan semua kapal kapal yang membawa PATI kerana itulah yang akan dilakukan oleh Indonesia kepada rakyat Malaysia. Ini negara Malaysia, Tanah Melayu. Sesungguhnya bumi Malaysia adalah bumi berdaulat. Pertahankan kedaulatan negara dan hak rakyat ! Posted by Jeepers Creepers 
source : malaysia heaven
Hit: 13 Laman Asal