1. "Bajet ah kau ni post Islamik2".
Jawab- "Memang, memang aku bajet nak masuk syurga. Kau bajet nak masuk belah mana?"

2. "Takyahlah nak tunjuk bagus, menyampah aku!".
Jawab,- "Aku tengah cuba nak baguskan diri sendiri sebab skrg aku rasa aku macam sampah depan Tuhan."

3. "Berdakwah konon."
Jawab,- "Bukan konon, memang aku tengah dakwah diri aku sendiri."

4. "Bukannya best pun status tu. Poyo ah!"
Jawab, -"Memang tak best sebab aku bukannya nak jual buku. Aku update status jak pun. Biar poyo skrg, jgn poyo depan Tuhan di akhirat depan."

5. "Aku block je la kau ni."
Jawab,- "Alhamdulillah, jika itu yg terbaik utk iman kau."


 "" jangan risau jika perkara tersebut berlaku pada anda, malah ucapkanlah Alhamdulillah.. "" Waallahualam..
Hit: 27 Laman Asal