Ini cerita last wiken.22-23-05-2010, department mama(GIAD) buat small family gathering.ekceli, plan asal nak buat bulan April aituh, bersempena farewell ex-boss mama sekali, sekali banyak sungguh halangan mendatang.takpelah..akhirnya, dapat gak kami buat walopon memula ada sikit masalah dengan owner Villa tuh.[biarlah rahsia!!!]sebenarnya, mama yg dilantik tuk organize family gathering ni, dari part cari villa sampailah ke makanan.sudahnya, Kak CT gak yg setelkan.mama ni tak bape reti nak organize percutian.hikhik.siyes mmg takleh nak sangkal kehebatan Kak CT sbg organizer.mmg superb!!!
okeh, Sabtu tu kami bertolak kul 10. mama tumpangkan Anis Castella (bkn anma sebenar).setelah itu-ini-begitu-begini, kami sampai kat A Famosa Resort lebih kurang kul 1tghari.
jom layan gambar kami otw nk gi Melaka tuh..hikhik mama :)Zahra yg buat peel pagi tuh.takmo makan ubat.kan Zahra masih demam, tapi takmo makan ubat, abeslah kena paksa dgn mama & papa.sampai tertidur dibuatnya.
Sampai kat pintu masuk A Famosa Resort, mama call penjaga Villa Kajara tu, Madam Tan. owner villa ni, Pn. Zakiah.tapi, sbb dia akan kursus, dia suh penjaga umah tu setelkan urusan check in.Villa ni sangat selesa, walopn sikit berhabuk.
swimming pool+jakuziruang rehatdapur
kat Dapur, tak banyak kitchen tools yg ada, hanya pinggan mangkuk, cawan, besen & kuali kecik.tapi, sbb kami mmg bawak dari rumah, so takde masalah lah.
ruang makan
bilik 1
bilik 2

bilik 3
bilik 4 ada kat loteng.ada 2 twin bed.Bilik 4 tu tuk budak2 laki yg ada, Anis & Ayie. 
Bilik 1,2,3 ada bilik air memasing.cuma bilik 4 takde.bilik 4 kena guna toilet kat sebelah dapur.
ada gak ruang menonton..

kat belakang tu, tempat BBQ...
set hiburan yg lengkap...radio+DVD+set karaoke (tapi, micropphone dia buat hal, sekejap OK, jap KO)

dan...disediakan 3 buah basikal tuk meronda..

pukul 2 baru lah Kak CT n da gang sampai.Kak CT bawak adik dia, Intan, 2 org sepupu, Kak Mala & Anje dan sorang kawan Intan.Kak CT pun tumpang AYie sekali.
kami lunch agak lewat, kul 3 lebih menunggu Anis & Ayie gi beli lauk kat Alor Gajah.memaseng dah kebulur time tu.sementara tunggu ANis & Ayie gi beli makanan & tempah makanan, kami sempat berendam kat jakuzi.papa sedap tidur.hehe
kami start sediakan makan tuk BBQ lepas lunch.kami tempah satay & nasi goreng kat Alor Gajah.selebihnya kami buat sendiri.mama buat coleslow n salad buah, Kak CT siapkan BBQ(ayam, udang, kerang&sosej), kak Mala buat air koktail & yg lain2 tu menggoreng fries dan tolong2 mana yg patut.
kami start BBQ kul 6.30ptg. En. Razman datang dgn anak2 jek, wife dia kan baru bersalin.nasiblah En. Razman datang, kalo tak, harapkan papa & Anis jek membakar.cian, sampai berpeluh-peluh.hikhik
Acting Boss&family, Sheila & ALia datang lepas maghrib, ex-boss pulak tak jadik datang sbb ada hal kat kampung. En. IMan & family datang Adah tu sbb En. Iman ada kursus kat Vietnam.
Acting boss tak stay kat villa tu.lepas BBQ terus balik.kami sambung main monopoly & berkaraoke yg kadang tak oke.hikhik
kul 12, mama,papa n Zahra dah tidur.yg lain-lain sambung swimming & main monopoly, ntah sampai kul bape.
gambar sekitar BBQ tunggu dari kamera opis.Kak CT lom sempat upload lagik.
pagi AHad tu, kami panaskan semua balance makanan tuk bekfes.En. Iman sampai kul 9pagi.sempat gak lah, derang berendam kt swimming pool.kul 2 kami dah check out.
sangat enjoy walopon serba sederhana (^__^)

love: mamazahra ^__^
Hit: 13 Laman Asal