Bercerita tentang FRIENDSHIP .. ummi teringatkan pada Che Ta, Che Nett & Kak Ita ....

Che Ta, yang kini sedang berpantang selepas kelahiran cahayamatanya yang ke-2..kebetulan dia bersalin sehari sebelum hari pembedahan ummi, maka ummi tak dapat nak menziarahnya kerana ummi sendiri pun terlantar di katil hospital ... kami berbalas sms dan call aje.. hehehe.. anyway, Congratulations to Che Ta & Husband .. on ur new arrival ....

Che Nett, (ni semua nickname kami semasa kami sama-sama bekerja di bawah satu bumbung suatu ketika dahulu).. kini adalah seorang mama yang sangat-sangat sibuk memandangkan pembantu rumahnya sudah pulang ke Indonesia.. makanya dialah yang harus menyiapkan anakanda-anakandanya seramai 4 orang itu.. walaupun tubuhnya kecil (itu sbb kami panggil dia net..asal "kenit" hehe) tapi semangat keibuannya begitu kuat .. boleh uruskan 4 anak, suami dan kerja sekaliguss .... huhh... Tahniah Mama !!

Kak Ita, satu-satunya "kakak" ummi yang paling rapat dengan ummi, dia pun harus diberikan pujian kerana sanggup melepaskan jawatannya di sebuah syarikat yang ternama semata-mata untuk menguruskan keempat-empat orang anaknya ... huh !! semua wanita hebatkan .. malah dia sanggup untuk datang melawat ummi walhal pada masa tu keretanya bikin masalah sikitt... Kak Ita adalah pendengar ummi yang setia tatkala ummi kesakitan dan tertekan, dialah yang banyak beri dorongan dan semangat yang tak putus2 untuk ummi .. sehinggalah ke hari ini ... Terima Kasih Kak Ita... u r great!!!

and the last one .. Shaiful .. adik ummi sorang nie memang ambil berat tentang kakak sorang nie .. thanks dik for coming & sudi menemankan akak di wad dari kul 6 petang sampai ler 12 tghmalam .... sambil2 borak ngan kekandaku yg ketika itu sibuk dengan laptopnya ... kalau Shaiful tak datang malam tu .. memang jawapannya ummi kena tengok jer ayah buat kerja tanpa berborak dengan ummi ... huhhhhh ....

dan ... ia terus mengingatkan ummi tentang ini ...

"A Friend is someone who knows all about you and loves you anyway!!!"

betul tak???

p/s : Tahniah juga buat Shaiful kerana bakal melangsungkan perkahwinan dengan kekasih hatinya pada tanggal 2 Januari 2010. Harap masa tue ummi dah sihat dan boleh ke majlis Shaiful nanti ... harapannya semoga perkahwinan yang dibina ini berkekalan hingga ke akhir hayat hendaknya ... Amin ...

Hit: 13 Laman Asal