Cepat benar masa berlalu kerana diam tak diam sudah melepasi 7 tahun (2011 - 2018) saya mengalami kecederaan tulang belakang di Lumbar (L4/L5 dan L5/S1) dan Cervical (C3-C7). Begitupun...hidup diteruskan dengan rahmat dan pertolongan dari Allah. Masa mula kena memang sakit teramat dan ikhtiar berubat tu pelbagai cara dan kaedah - asalkan dapat lega. Lama kelamaan mulai menyesuaikan diri dan semangat tidak penah luntur alhamdulilah.... Sekarang lebih kuat..kerana sudah terbiasa dengan keadaan sakit dan sudah tahu cara untuk melegakan. Suplemen yang saya amalkan ialah produk Forever Living Aloe Vera Gel, Artic Sea, Absorbent-C dan Madu.

Jus Aloe Vera ini saya campurkan dengan madu sebelum sarapan pagi dan juga waktu malam sebelum tidur. Makan madu ini perlu diamalkan sehingga sebati - baik makan roti dengan butter campur madu, Minum air madu, makan madu raw begitu sahaja dan pelbagai lagi. Ikut suka! semuanya baik belaka :). Jangan bimbang dengan madu asli atau tak asli..kena amalkan dulu..baru Allah akan ketemukan dengan yang asli...Kalau tak mau Madu Forever Living pun tak jadi hal :)

Percayalah minda lebih sihat. Sakit tu kita boleh atasi sebab madu membekalkan tenaga. Bila tenaga lemah..minda jadi lemah dan tidak kuat untuk melawan minda negatif yang mengatakan sakit. Aloe Vera Gel sangat baik untuk detoks dan antioksidan TERBAIK - usus perut seperti otak nombor 2 kepada manusia. Perut ni tempat penghadaman segala makanan dan ubatan - punca segala penyakit  juga bermula dari perut. Jika usus sihat dan bersih maka ubat/makanan thoiyib lebih berkesan kepada tubuh.

Minum air yang banyak untuk mengekalkan hidrasi tubuh. Kekeringan atau dehydration juga akan menyeksakan tulang-belulang anda hahaha..mulalah ketat sana sini nak bergerak.

Memang ramai yang mengalami masalah seperti ini dan adakala end up buat keputusan untuk spinal surgery. Untuk tahan sakit pula consume ubat anasthetic dengan kuantiti yang banyak - doctors out there please don't be offended with this statement but this is true dari pengalaman sendiri.

Jika sakit sangat then terpaksa juga ambil NSAID.

Now saya lebih berbahagia dengan pilihan saya.

Follow/DM me for product consultation/ further details:
👥 FB: sheren yusoff
📷 Instagram: sher_538

#ForeverLiving
#FLPzuhrahteam
#AVG
#nospinalsurgery
#nospinesurgery #AloeVeraGel
#nosteroid
#sherFLPJourney
Hit: 0 Laman Asal