Eh mengapa mata aku arini mengantuk yang amat sangat ar? Apa yang aku buat malam tadi? Erm, takde pape. Aku tidur dengan lena-selenanya mulai jam 11 malam tadi dan bangun keesokan harinya pukul 5 pagi untuk bersahur.

Pagi tadi dengan tak lalu nak buka mata, aku bersahur dengan agak slow. 5 minit sebelum imsak aku masih meneguk saki baki air masak. Pas sahur, salin pampers Izz. Izz pun dah terjaga senyum sorang2 macam kerang busuk. Izz gud boy, walaupun dah jaga tapi dia main sorang2 je tak kacau orang lain. Then aku gosok baju. Argh... gosok baju punyela lama, amik masa sampai setengah jam untuk gosok sepasang baju. Mata aku mengantuk....... sambil gosok sambil menguap. Huhu.. tolong, tolong! Sape boleh tolong aku hilangkan mengantuk???

Jika mengantuk, buatla aktiviti yang anda sangat minat! InsyaAllah hilang mengantuk. (Pesanan penaja untuk mereka2 yang mengantuk di pejabat. Kalau mengantuk di rumah, tido ajelah ye!)

Apa aktiviti yang aku minat ye? Membaca? Ye, aku suka membaca. Nak baca majalah2 kat bawah ni lah. Mana tau... leh apply kat umah sendiri ke nanti (verangan)


Wahai mata... janganla ko mengantok lagi....

*Majalah2 tu aku tak beli. Pinjam dari library je.
Hit: 15 Laman Asal