Entah kenapa permulaan hari ini ada sesuatu je yang bermain jauh di lubuk hati ini,nak kata tak solat subuh,sudah,berjemaah lagi di surau,em mungkin subuh ku bukan seperti selalu yang dikejutkan oleh sesorang insan yang bermain dalam jauh dalam sudut hati ini,mungkin aku rindukanya kot?,em mungkin belum baca al-quran kot?tapi dah baca lepas subuh tadi,mungkin gementar untuk 2 ujian arini kot?tapi dah prepare pun,aduhai ya allah apa sebenarya ni yang engkau rahsiakan dari ku untuk hari ini??biarlah hanya allah saja yang tahu apa sebenarya yang menjadi tajuk hidup ku untuk hari ini sebagai seorang hambanya..sedang diri ini melangkah dengan kesyukuran dan redah diri dibumi allah ini untuk menuju kemedan jihat iatu kelas :-),tahukah kita sebenarya menuntut ilmu ini adalah dikira ibadat jika diniatkan kerana allah,dan jika ditadirkan allah memanggil kita disaat itu maka pemergian kita itu dikira syahid sama dengan pahala dengan orang yang berjihad di medan perang,subahanallah..berbalik kepada tajuk, dalam perjalanan itu tiba-tba sesuatu yang ku nanti muncul didepan mata ku dengan lerekan seyuman dilemparkan kepada ku,dan wajahnya yang penuh kecerian,dan pakaianya yang kebiruan umpama ketenangan lautan membuatkan ku terpukau,dan ia umpama satu sinar,tenaga,semangat untuk aku memulakan pagi itu dan hari ini dengan membawa sama-sama semangatnya dan sesungguhnya dialah permata yang aku cari :-)aku melalui test pertama dengan agak baik walaupun soalan tidak dijangka oleh kami kelauar tanpa diduga,tapi tawakal je la kepada allah,tetapi test kedua lagi mengerikan dengan soalan yang betul-betul menduga kemahiran kami dalam design tp nak wat macamana kan namapun student kena la ready dengan sebarang kemungkinan.Dalam waktu rehat antara 2 test tu ku ke cafe menanti sia dia yang istimewa mana la tahu tseempak ke,dapat jugak ubat hati ini,tapi nampak macam tiada je,dan aku kembali lagi pada malam hari ke tempat yang sama untuk makan malam tetapi tiada juga munculnya di situ.Entah kenapa hari ini ku hanya teringatkanya je...insyalllah esok masih menanti ku dengan harapan membawa sesuatu yang lebih baik ;-)
Hit: 28 Laman Asal