Rasanya ramai antara kita yang selalu bila cari telefon pintar tak jumpa, lepastu letak pula dalam mode silent. Haaa, lagi lah tak tahu mana perginya telefon tu. Tapi jangan risau sebab Google ada cara mudah macam mana nak cari telefon anda yang entah mana anda letak tu. Tapi untuk Android sahaja ya.


Pergi ke Google. Pastikan anda log in ke akaun Google yang dah didaftarkan pada telefon pintar anda.


Cari, ‘Where’s my phone?’ dan satu peta akan keluar.

Tak lama selepas itu, lokasi telefon anda akan keluar.
Dan yang paling best sekali, jika anda tinggalkan telefon anda dalam mode silent. Anda boleh gunakan trick yang kami bagi ni untuk jadikan ia berdering kembali. Selamat mencuba !
Hit: 16 Laman Asal